Lansare de carte la „George Călinescu“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Lansare de carte la „George Călinescu“
Educație 03 Noiembrie 2017 / 16:00 884 accesări 0 comentarii

Literatura Dobrogei, în atenția liceenilor! În data de 3 noiembrie 2017, în cadrul Săptămânii „Școala Altfel“, în Centrul de Documentare și Informare al Liceului Teoretic „George Călinescu” Constanța, a avut loc lansarea celei mai noi cărți de poezie a profesoarei și scriitoarei Eugenia Vâjiac, „Sunt un gând într-o zi neumblată”, publicată la editura Ex Ponto. La această manifestare au participat numeroși elevi iubitori de literatură și profesori ai instituției. Evenimentul s-a bucurat de prezența prof. univ. dr. Olga Duțu, prof. Constantin Daba și prof. dr. Laura Pascale, care, în calitate de invitați de onoare, au rostit cuvinte de laudă despre cărțile scriitoarei, dar și despre calitățile sale umane și profesionale.

Eugenia Vâjiac a fost profesoară de limba și literatura română la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanța. În această calitate a educat generații întregi de învățători și educatori, care la rândul lor sunt astăzi dascăli în școlile Constanței. Scrie și publică începând din 1983 volume de poezie, proză și proză de călătorie, precum „Poezii”, „Iată-mă”, „Arheologii subiective”, „Măreția câmpiei”, „Chemarea toamnei”, „Lumina din adânc”, „Porți deschise către lume”, „Dialoguri neconvenționale”, „Viața Mariei așa cum a fost”, „Memoria clipei”.

Pentru elevii și profesorii participanți, evenimentul a constituit un moment de descoperire a literaturii Dobrogei, de contact cu noutățile și valorile acesteia. Prezentării cărților doamnei Eugenia Vâjiac i-a urmat o sesiune de autografe.

„Este o mare onoare pentru instituția noastră să găzduim un astfel de eveniment. Sunt încântată, în primul rând, pentru elevii noștri, care au avut ocazia să cunoască un adevărat scriitor, și sunt de asemenea mulțumită că am avut ocazia să-mi exprim recunoștința față de profesoara mea din liceu, doamna Eugenia Vâjiac, un model pentru mine și o adevărată doamnă a învățământului constănțean”, a declarat profesoara Elena Crăcea, directorul Liceului Teoretic „George Călinescu” Constanța.Pagina a fost generata in 0.1908 secunde