Lira sterlină la cel mai jos nivel din ultimele cinci săptămâni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Lira sterlină la cel mai jos nivel din ultimele cinci săptămâni
Economie 14 Septembrie 2016 / 13:04 301 accesări 0 comentarii

Lira a scăzut la cel mai jos nivel din cinci săptămâni după raportul privind inflația din Marea Britanie, care a luat prin surprindere analiștii. Raportul a adus din nou în prim-plan un viitor economic incert pentru Marea Britanie după ce a votat pentru părăsirea Uniunii Europene.

Lira sterlină a scăzut în raport cu principalele 16 valute după ce rata inflației de luna trecut a rămas neschimbată. Lira a scăzut cu 1,2%, la 1,3175 dolari/liră și cu 1,3% în raport cu euro. Lira sterlină a atins minimul ultimilor 31 de ani pe 6 iulie, la o cotație de 1,2787 dolari/liră și încă este cu 11% sub nivelul de dinaintea votului pentru Brexit, scrie Bloomberg.

Banca Angliei, care a redus dobânda de referință și a extins programul de achiziție de obligațiuni luna trecută, va păstra măsurile de stimulare neschimbate pe 15 septembrie, potrivit estimărilor analiștilor.

Lira a scăzut și din cauza volumului ridicat vândut în urma creșterii dinaintea ședineți FED și a Băncii Japoniei.

Prețurile de consum au crescut cu numai 0,6%, potrivit Oficiului Național de Statistică din Londra, mai puțin decât estimările analiștilor, care anunțau un avans de 0,7%.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1655 secunde