Unde va cădea racheta chineză

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

LIVE VIDEO. Unde va cădea racheta chineză

Eveniment 08 Mai 2021 / 10:53 1032 accesări
Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

Sistemul European de Supraveghere Spaţială şi de Urmărire (EUSST) monitorizează racheta chineză, care urmează să facă o reintrare necontrolată în atmosferă în acest sfârşit de săptămână, considerând puţin probabil ca resturile acesteia să cadă deasupra unor zone populate ale Terrei, relatează vineri EFE.

China a lansat săptămâna trecută primul dintre cele trei elemente ale staţiei sale spaţiale, CSS, care a fost propulsat de o rachetă Long March 5B. Corpul rachetei urmează să cadă pe Pământ în următoarele zile fără se se ştie unde. Acest lucru a stârnit îngrijorarea la nivel mondial şi mobilizarea diferitelor servicii de supraveghere spaţială.

Printre acestea se numără şi Sistemul European de Supraveghere Spaţială şi de Urmărire al UE, un consorţiu internaţional din care fac parte diferite agenţii spaţiale şi organisme publice din numeroase ţări europene.

Acest consorţiu monitorizează de mai multe zile reintrarea în atmosfera terestră a uriaşul obiect spaţial chinez cu o greutate de între 17 şi 21 de tone şi o dimensiune de aproape 30 de metri. După separarea modulului spaţial, lansatorul a început să orbiteze planeta pe o traiectorie neregulată, pierzând încet altitudine, ceea ce face aproape imposibilă orice predicţie despre punctul său de intrare în atmosferă şi, prin urmare, locul unde va cădea.

Reţeaua de senzori şi de radare ale serviciului de supraveghere spaţială observă "îndeaproape" obiectul spaţial care ar urma să pătrundă în atmosferă în zilele de 8 sau 9 mai.

Datele publicate de consorţiu arată că obiectul are o înclinare care sugerează că resturile sale vor cădea într-o regiune a Terrei acoperită în mare parte de ocean sau în arii nelocuite şi a considerat probabilitatea statistică a unui impact într-o zonă locuită ca "foarte redusă".

Video cu traseul rachetei în timp real
Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2356 secunde