Lucrările de înnisipare din zona Mamaia ar putea fi oprite de DNA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Lucrările de înnisipare din zona Mamaia ar putea fi oprite de DNA

Eveniment, Justiție 20 Februarie 2021 / 10:41 2258 accesări
Foto: Apele Romane Dobrogea-Litoral

Foto: Apele Romane Dobrogea-Litoral

Apele Romane Dobrogea-Litoral anunţă că cel mai mare proiect de infrastructură derulat de România ar putea fi stopat în cel mai scurt timp, pentru că DNA a cerut ca nicio ambarcaţiune să nu mai ajungă în zona Mamaia.

Lucrările de înnisipare din zona Mamaia sunt îngreunate. Într-un interval de timp scurt, există riscul ca cel mai mare proiect de infrastuctură derulat de România pe litoralul românesc să fie stopat.

În aceste condiții, termenul de finalizare a lucrărilor de înnisipare pentru stațiunea Mamaia poate fi amânat. Acest lucru ar atrage costuri suplimentare pe care antreprenorul le-ar putea revendica cătreApele Romane Dobrogea-Litoral, precum și sancțiuni din partea UE.

În urmă cu două zile, accesul navei care extrăgea nisip în zona Mamaia a fost interzis. Interdicția a fost transmisă prin sistemul radio-naval de către Căpitania Zonală Constanța. Zona restricționată se suprapune parțial peste perimetrele de exploatare din cadrul proiectului "Reducerea Eroziunii Costiere faza II (2014-2020) – Lot 2 – Mamaia". Mai rămâne o parte în nord unde se poate excava.

Lucrările derulate în această zonă au ajuns la jumătate, sectorul Mamaia-Năvodari fiind înnisipat pe o lungime de peste 3.000 de metri liniari, au transmis reprezentanții ApelorRomâne.

DNA Constanța a deschis un dosar penal in rem pentru a verifica modul în care Ministerul Culturii a aprobat descărcarea arheologică pentru lărgirea plajelor, în etapa a doua a proiectului, de peste 750 milioane de euro. Informația a fost confirmată oficial de Ministerul Culturii pentru G4Media.ro.

Intervenția procurorilor Anticorupție ar fi avut loc după ce mai multe monede antice ar fi fost găsite în nisipul proaspăt excavat din largul mării.

Recent, procurorii DNA au trimis Autorității Navale Române o solicitare prin care au cerut interzicerea accesului oricăror nave și exploatarea fundului mării în perimetrul care urmează să fie cercetat de scafandri. Zona vizată de procurori se află la aproximativ 6 kilometri în larg, în dreptul plajelor ”Modern” și ”3 Papuci”, a mai informat G4Media.ro.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1672 secunde