Ludovic Orban: Pensiile vor creşte abia de la 1 ianuarie 2022

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ludovic Orban: Pensiile vor creşte abia de la 1 ianuarie 2022

Social 08 Februarie 2021 / 18:04 1263 accesări

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a anunţat luni că punctul de pensie va creşte de la 1 ianuarie 2022.

Acesta a declarat că agențiile de rating, cât și Comisia Europeană urmăresc mai mulți indicatori, iar cheltuielile trebuie restrânse.

S-au discutat liniile mari aleconstrucției bugetareși am discutat și anumite măsuri pentru restrângerea cheltuielilor. Trebuie să fim foarte corecți.
Atât Comisia Europeană, cât și agențiile de rating urmăresc nu numai atingerea deficitului pe care l-am negociat, ci și evoluția deficitului structural, adică evoluția cheltuielilor pe termen lung.

Ludovic Orban a mai spus ca s-a discutat să se facă o analiză amplă a tuturor tipurilor de sporuri, dar nu s-a luat o decizie deocamdată.

"Există o decizie luată cu privire la pensii. Pensiile vor creşte de la data de 1 ianuarie 2022. La baza creşterii punctului de pensie stă formula care a existat în Legea 263 şi anume compensarea proporţiei de sută la sută a pierderii puterii de cumpărare ca urmare a inflaţiei şi, de asemenea, creşterea puterii de cumpărare prin creşterea punctului de pensie cu 50% din creşterea salariului brut pe economie", a spus Orban, la Parlament, după şedinţa coaliţiei de guvernare.

Potrivit lui Ludovic Orban, "sistemul de a creşte punctul de pensie în iulie - septembrie a provocat foarte multe anomalii şi foarte multe discrepanţe în ceea ce priveşte cuantumul pensiei la categorii de pensionari cu o contributivitate similară".

Taguri articol


12