MAMA TUTUROR BOMBELOR, în Afganistan. Cum arată colosul de 10 tone

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
MAMA TUTUROR BOMBELOR, în Afganistan. Cum arată colosul de 10 tone
Tehnologie 14 Aprilie 2017 / 10:15 3102 accesări 0 comentarii

Armata americană a lansat cea mai mare bombă non-nucleară în Afganistan. Potrivit primelor informaţii, bomba poreclită MOAB a fost lansată în jurul orei locale 19.00 (17.30 ora României), fiind vorba de cea mai mare bombă non-nucleară lansată vreodată de Statele Unite. Patru oficiali ai armatei americane au dezvăluit că Washingtonul a lansat o bombă uriaşă în Afganistan. MOAB este cunoscută drept ”mama tuturor bombelor” şi cântăreşte aproximativ 10.000 de kilograme, fiind ghidată de un sistem GPS. De asemenea, bomba a fost lansată de o aerovană MC-130, care aparţine Comenzii de Operaţiuni Speciale. Potrivit surselor militare, cea mai mare bombă non-nucleară a avut drept ţintă o serie de tuneluri ale jihadiştilor Statului Islamic din provincia Nangarhar. Armata americană evaluează în acest moment daunele provocate de MOAB.

Este pentru prima dată când o asemenea bombă este utilizată pe câmpul de luptă, muniţia fiind dezvoltată în timpul războiului din Irak, dar nu a fost nevoie să fie folosită.

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2822 secunde