Manila, sub amenințarea puternicului taifun Nock-Ten

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Manila, sub amenințarea puternicului taifun Nock-Ten

Externe 26 Decembrie 2016 / 11:17 282 accesări

Locuitorii capitalei filipineze, Manila, se pregătesc luni de venirea puternicului taifun Nock-Ten, care a determinat evacuări masive în estul arhipelagului și a stricat Sărbătoarea de Crăciun, relatează AFP.

Peste 218.000 de persoane au fost evacuate din casele lor ca măsură de precauție și 48 de zboruri interne au fost anulate, au declarat luni autoritățile.

Nock-Ten înaintează luni cu o viteză de 20 km/h și ar trebui să ajungă la Manila în cursul după-amiezii înainte de a-și continua traiectoria în Marea Chinei meridionale.

Luni dimineață, capitala de 13 milioane de locuitori părea anormal de calmă în a doua zi de Crăciun, majoritatea locuitorilor rămânând în casele lor în așteptarea acestui taifun care își trage numele de la o pasăre din Laos.

Serviciile protecției civile au anunțat că metropola riscă să fie afectată de "precipitații abundente și de rafale susținute de vânt". Ambarcațiunile de salvare sunt pregătite în cazul în care fluviile vor ieși din matcă.

"Ne aflăm sub cod roșu de alertă", a declarat Mina Marasigan, purtătoare de cuvânt a Consiliului național de gestionare a catastrofelor.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2097 secunde