Marina americană a interceptat arme iraniene destinate rebelilor din Yemen

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Marina americană a interceptat arme iraniene destinate rebelilor din Yemen

05 Aprilie 2016 / 12:32 382 accesări
USS Sirocco

USS Sirocco

Marina americană a anunțat că a interceptat în Marea Arabiei o navă cu un transport de arme care - potrivit acesteia - era destinat rebelilor houthi din Yemen, relatează AFP.

Nava de patrulare USS Sirocco a confiscat un transport de arme ascuns la bordul unui vas de mici dimensiuni, fără pavilion, la 28 martie.

Acest transport era compus din 1.500 de puști de asalt AK-47, 200 de lansatoare de rachete și 21 de mitraliere de calibru 50, potrivit unui comunicat difuzat luni seara de marina americană care spune că a confiscat doar armele, lăsând barca și echipajul să plece.

Acesta este cel mai recent episod dintr-o serie de livrări de arme către rebelii din Yemen, care ar proveni din Iran, conform estimărilor SUA, notează AFP.

Forțele guvernamentale yemenite, susținute de o coaliție de țări arabe conduse de Arabia Saudită, se confruntă de peste un an cu șiiții houthi, sprijiniți de Iran.

Negocierile interyemenite de pace destinate să pună capăt conflictului din Yemen, soldat cu peste 6.300 de morți, urmează să se reia la 18 aprilie în Kuweit, după o încetare a focului preconizată pentru 10 aprilie, potrivit ONU.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.3159 secunde