Masă caldă de 7 lei pentru elevi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Un nou experiment Masă caldă de 7 lei pentru elevi
Educație 07 Decembrie 2017 / 16:50 852 accesări 0 comentarii

Elevii din 100 de școli vor primi, cât de curând, o masă caldă în limita a 7 lei! Inițiativa a fost aprobată de Guvern și urmează să fie aplicată, pentru început, în 50 de unități de învățământ preuniversitar de stat. Potrivit comunicatului Ministerului Educației Naționale, programul se va derula în numai 0,5% din totalul de 18.746 de școli. Potrivit datelor transmise de Ministerul Educației, în perioadă desfășurării activității didactice, preșcolarilor și elevilor din 100 de unități de învățământ preuniversitar de stat, denumite în continuare unități-pilot, li se acordă o masă gratuită, constând într-un pachet alimentar sau într-o masă caldă pe zi, în limită unei valori zilnice de 7 lei/beneficiar, inclusiv taxa pe valoare adăugată. Cum situațiile din învățământ sunt diferite și variază de la caz la caz, pot fi întâlnite următoarele variante de asigurare a acestei mese:

a) masă caldă, preparată în regim propriu, acolo unde există cantină și spațiu adecvat de servire a mesei;

b) masă caldă, în regim catering, unde nu există cantină, dar în care există un spațiu de servire a mesei;

c) pachet alimentar, unde nu există nici cantină și nici spațiu amenajabil în scopul servirii mesei.

Procedura de atribuire a contractelor pentru pachețele alimentare sau pentru mesele calde se organizează la nivelul fiecărei școli, iar autoritățile locale pot suplimenta finanțarea din venituri proprii.

De asemenea, la cererea scrisă a părinților, din motive de natură medicală, culturală sau religioasă, pachețele alimentare și masă caldă pot fi înlocuite cu produse alimentare adecvate situației elevilor și preșcolarilor.

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2333 secunde