Meciul România - Spania se va juca la Cluj

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Arena Națională din București rămâne închisă

Meciul România - Spania se va juca la Cluj

Sport 01 Martie 2016 / 19:16 962 accesări
Cu o capacitate de 30.201 locuri, „Cluj Arena” va găzdui pentru prima oară un meci al naționalei de fotbal a României

Cu o capacitate de 30.201 locuri, „Cluj Arena” va găzdui pentru prima oară un meci al naționalei de fotbal a României

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunțat, marți, că, în urma răspunsului negativ primit din partea primarului interimar Răzvan Sava referitor la redeschiderea Arenei Naționale din București, amicalul dintre România și Spania, campioana europeană, programat la 27 martie, se va disputa pe „Cluj Arena” din Cluj-Napoca, în timp ce partida cu Lituania, programată la 23 martie, ar putea avea loc pe un alt stadion. „Răspunsul primarului interimar privind asumarea răspunderii alături de FRF pentru redeschiderea Arenei Naționale este tot negativ, deși ne doream unul pozitiv. Prin urmare, pot să confirm că meciul amical cu Spania se va disputa la Cluj. Nu este în pericol disputarea meciului din cauza schimbării, am vorbit cu președintele federației spaniole și meciul se va disputa la Cluj. Așteptăm un răspuns din partea primarului și vedem dacă transferă către FRF administrarea Arenei Naționale. Suntem toți dezamăgiți, pentru că ne așteptam ca un decident, cum este primarul interimar, să își asume decizii, nu să ridice din umeri, să stea cu mâinile în sân și să se declare neputincios. Sunt chiar frustrat că nu se poate folosi Arena Națională. Asta pentru că am făcut tot ceea ce ține de noi pentru a se juca acolo. Și nu se poate pentru că nu dorește o persoană, pur și simplu nu vrea”, a spus Burleanu.

Arena Națională a fost închisă la începutul lunii noiembrie a anului 2015 din cauza absenței autorizației pentru incendiu din partea ISU în ceea ce privește materialul din care este fabricat acoperișul. Până la obținerea acestui aviz, stadionul poate fi folosit numai cu asumarea răspunderii de către proprietar, Primăria Capitalei, și organizator, Federația Română de Fotbal.

Conducătorul federației a menționat că în acest moment nu se știe dacă terenul de pe „Cluj Arena” poate găzdui două partide și patru antrenamente într-un timp atât de scurt. În aceste condiții, este posibil ca amicalul cu Lituania să fie mutat fie pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj, fie pe stadionul „Marin Anastasovici” din Giurgiu sau pe stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara. „Sunt câteva detalii de aranjat, pentru că nu putem fi siguri deocamdată că gazonul de pe „Cluj Arena“ poate să ducă două meciuri de o intensitate înaltă și patru antrenamente oficiale. Așa că acum ne gândim dacă meciul de pe 23 martie mai poate avea loc pe „Cluj Arena“. Acest răspuns îl putem da doar după ce vom discuta cu cei care s-au ocupat de gazonul de acolo. Pentru meciul cu Lituania, una dintre opțiuni este terenul echipei CFR, iar o alta, stadionul de la Giurgiu. Sau Timișoara, dar ar trebui să analizăm lucrurile privind deplasarea”, a afirmat Burleanu.

Citește și:

Iordănescu nu vrea să joace la Cluj

Tricolorii merg în cantonament în Italia

Victorie mică pentru naţionala divizionară a României

Premiu de cel puțin 8 milioane de euro pentru naționala României

România, pe locul 16 în clasamentul FIFA

Taguri articol


12