Memorandum de Înțelegere între ministerele Sănătății din România și Portugalia! Ce presupune?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Memorandum de Înțelegere între ministerele Sănătății din România și Portugalia! Ce presupune?

Sănătate 06 Iunie 2018 / 22:36 647 accesări

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, face parte din delegația condusă de premierul României, Viorica Dăncilă, care se află în vizită oficialăîn Republica Portugheză, în perioada 6-7 iunie.

În cadrul acestei vizite, ministrul Sănătății, Sorina Pintea a semnat astăzi cu omologul său din Republica PortughezăMemorandumul de Înțelegereîntre ministerele de resort din cele două țări,care are ca scop dezvoltarea colaborării în domeniul sănătății dintre cele două state.

Printre prevederile acestui Memorandum se numarăschimbul de informații și de bune practici în domeniul sănătății, precum și amodului de administrare al sistemului sanitar.

De asemenea, Memorandumul prevede cooperarea în domeniul resurselor umane și al dezvoltării sistemelor integrate de îngrijire, cu schimb de experienţă și bune practici în îmbunătăţirea calităţii tratamentelor medicale în unităţile sanitare.

Schimbul de informații privind supravegherea și securitatea sănătății și schimbul de proceduri și bune practici cu privire la notificarea imediată a evenimentelor care afectează securitatea sanitară, precum și privind planurile de urgență, în special în ceea ce privește pregătirea pentru pandemiile de gripă și controlul sau eradicarea bolilor infecțioase, sunt de asemenea, menționate în documentul semnat astăzi.

Mai mult, România și Portugalia vor coopera și în dezvoltareaprogramelor de donare și transplant de organe.

Cei doi miniștri semnatari ai Memorandumului de azi vor stabili un grup de lucru în domeniile de cooperare, care va identifica ariile de interes reciproc în domeniile menționate în document, după care va elabora și va monitoriza punerea în aplicare a planurilor de lucru pentru fiecare domeniu de cooperare.12
Pagina a fost generata in 0.2017 secunde