Meniuri... groaznic de bune, de Halloween

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Meniuri... groaznic de bune, de Halloween

Culinar 29 Octombrie 2015 / 18:56 4115 accesări

Sărbătoarea de Halloween se apropie, iar bucătarii au dat frâu liber imaginației și au creat preparate care de care mai înfricoșătoare, dar în același timp spectaculoase. În multe magazine din Constanța putem găsi gogoși colorate în portocaliu, care au luat formă de dovleci. Iar cum în noaptea de Halloween vedeta de necontestat este dovleacul, supermarketurile sunt pline de bostani de toate mărimile, numai buni de sculptat, dar și de tarte sau checuri cu dovleac. Și patronii de restaurante sunt pregătiți pentru Halloween. În noaptea de 31 octombrie, restaurantele își așteaptă oaspeții cu petreceri și meniuri tematice. Spre exemplu, un hotel din Mamaia organizează o petrecere la care vedeta este dovleacul, dar nu vor lipsi de pe mese tartinele cu somon aromat însângerat, oasele însângerate sau punch-ul pentru vampiri. Bineînțeles, toate restaurantele vă vor întâmpina cu decoruri ”de speriat”, cu dovleci pe post de felinare, vrăjitoare și fantome atârnate pe pereți, parcă ieșite din filmele de groază. Dacă vrei și tu să prepari acasă o astfel de rețetă, noi îți venim în ajutor cuun desert înfricoșător. Pentru Halloween, poți încerca o variantă atipică de biscuiți, în formă de degete de vrăjitoare.Pentru a prepara aluatul, ai nevoie de 280 grame de făină, un ou, 100 de grame de unt, 100 de grame de zahăr, un pachețel de praf de copt, o cană cu apă călduță și puțină sare. Pentru a obține unghiile, ai nevoie de migdale și gem de fructe. Pentru a prepara gustarea, trebuie să topești zahărul în apă călduță, pentru a obține un sirop. Separat, într-un bol, amestecă făina cu untul. Adaugă oul, sarea, praful de copt și siropul. Aluatul rezultat se frământă până la omogenizare și se împarte în bucăți de mărimea unei nuci. Din fiecare astfel de bucată, se modelează câte un biscuit de forma și mărimea unui deget.

Taguri articol


12