Mercedes a prezentat noul său monopost, W08

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Automobilism / Campionatul Mondial de Formula 1

Mercedes a prezentat noul său monopost, W08

Sport 23 Februarie 2017 / 17:28 773 accesări

Echipa de Formula 1 Mercedes a prezentat joi, la Silverstone, noul monopost W08 Hybrid, care va fi pilotat de Lewis Hamilton și de Valtteri Botas în sezonul 2017 al Campionatului Mondial de Formula 1. Campioana mondială din ultimii trei ani a prezentat noile „Săgeți argintii” atât la Silverstone, cât și pe internet. Pilotul britanic a putut efectua câteva tururi în cursul dimineții pe circuitul englez, în timp ce coechipierul său, cel care l-a înlocuit pe germanul Nico Rosberg, campionul mondial en titre, retras din activitate în noiembrie 2016, a urcat la volan în cursul după-amiezii. Evident, obiectivul scuderiei germane este de a avea în continuare cel mai bun monopost din „Marele Circ”.

W08 își păstrează culoarea obișnuită, bazată pe un gri metalizat cu puțin albastru deschis, însă, contrar monoposturilor prezentate până acum de rivalii din Formula 1, el are un nas mai convențional și a dispărut aripioara de rechin de pe capota motorului. În ciuda incertitudinilor legate de noile reglementări, obiectivul lui Toto Wolff și al oamenilor săi va fi păstrarea celor două titluri mondiale, la piloți și la constructori.

Noul monopost se diferențiază de bolidul din sezonul 2016 în primul rând prin „aripioara” situată deasupra compartimentului motor, între eleronul spate și cockpit (locul rezervat pilotului). Scopul inovației tehnice amintite este „îmblânzirea” curenților de aer care apar la viteze foarte mari. Potrivit inginerilor germani, „aripioara” își va dovedi eficiența în special la viraje, porțiuni ale traseelor unde va reduce riscul derapajelor și va ajuta mașinile să se mențină ferme pe pistă. Toate monoposturile prezentate până acum (Williams, Sauber, Renault, Force India și Mercedes) sunt dotate cu respectiva „aripioară”. Aceasta este doar una dintre diferențele existente între actualii bolizi și cei din sezonul precedent al Formulei 1. Noua stagiune va debuta pe 26 martie, cu Marele Premiu al Australiei de la Melbourne.

Până acum au fost lansate Williams FW40, Sauber C36, Renault RS17, Force India VJM10 și Mercedes W08. Pentru vineri sunt anunțate noile monoposturi Ferrari și McLaren (MCL32), iar pentru duminică Red Bull (RB13), Haas și Toro Rosso (STR12).

Citește și:

Force India și-a prezentat monopostul VJM10 pentru acest sezon

Alonso este cel mai bine plătit pilot din Formula 1 - 40 de milioane de dolari pe sezon

Manor a dat faliment, Formula 1 rămâne cu doar 10 echipe

Acționarii Liberty Media au aprobat cumpărarea Formulei 1

Bottas îl înlocuiește pe Rosberg la Mercedes

Franța revine în Formula 1 peste doi ani

Formula 1, șocată de retragerea lui Rosberg

Nico Rosberg şi-a anunţat retragerea din Formula 1, la doar 31 de ani!

Hamilton ar putea fi pedepsit de Mercedes după ce a ignorat ordinele de echipă

Nico Rosberg este noul campion mondial din Formula 1

Taguri articol


12