Mesajul CNAS de Ziua Mondială a Inimii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Mesajul CNAS de Ziua Mondială a Inimii

Sănătate 29 Septembrie 2018 / 14:25 1021 accesări

Răzvan Vulcănescu președintele CNAS

Răzvan Vulcănescu președintele CNAS

Fă-i inimii tale o promisiune! Promite-i că o să mănânci mai sănătos, că o să faci mai multă mișcare și că o să-ți încurajezi și copiii să-ți urmeze exemplul, că o să renunți la fumat și că o să-ți faci controale medicale periodice!

De ce? Pentru că la ora actuală bolile cardiovasculare sunt principalul ucigaș din lume și din România! 31% din decesele din întreaga lume, adică 17,7 milioane pe an, sunt produse de aceste boli.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate are în derulare un program național de tratare a bolilor cardiovasculare grave prin intervenții chirurgicale și prin implantare de dispozitive menite să normalizeze funcționarea inimii și circulația sângelui pentru peste 30.000 de pacienți. Program care s-a dezvoltat și s-a diversificat pe parcursul celor opt ani de funcționare, incluzând noi proceduri, în condițiile în care și bugetul alocat s-a triplat, ajungând în acest an la aproape 130 milioane lei.

Pe lângă acest program, CNAS compensează o paletă largă de medicamente destinate tratării bolilor cardiovasculare, care pot fi întâlnite pe toate sublistele de compensare, iar recent a efectuat demersuri în scopul încheierii contractului cost-volum pentru un medicament inovator destinat insuficienţei cardiace cronice.

Atenţia specială acordată de CNAS bolilor cardiovasculare se reflectă şi în prevederile Contractului-cadru şi al normelor de aplicare a acestuia.

Toate aceste eforturi nu vor fi însă niciodată de ajuns dacă tu însuți nu-ți propui să fii un om sănătos! Verifică-ți periodic tensiunea arterială, valorile colesterolului şi glicemiei. Bolile cardiovasculare pot fi prevenite și ținute sub control.

Aceasta nu este o corvoadă, ci o investiție în propria sănătate!12