Metoda „Accidentul“, varianta „Vecina rănită“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Metoda „Accidentul“, varianta „Vecina rănită“
Eveniment 19 Februarie 2017 / 15:57 461 accesări 0 comentarii

Numărul tentativelor de înșelăciune prin metoda “Accidentul” înregistrate în Constanța continuă să crească în mod alarmant. Cel mai recent caz s-a petrecut sâmbătă noapte, în jurul orei 23.50, atunci când o femeie de 84 de ani, din Constanța, a fost sunată pe telefonul fix de escroci. De data aceasta, povestea livrată de infractori a fost modificată semnificativ față de clasicul scenariu. Mai exact, individul care a încercat să o păcălească pe bătrână i-a spus acesteia că este medic, că o vecină de-a ei a suferit un accident casnic și are nevoie de 10.000 de lei pentru a fi supusă unei operații. Octogenara a realizat că totul este o minciună, așa că a cerut ajutorul polițiștilor Secției 3. Aceștia au pornit o anchetă pentru identificarea și prinderea autorului.

Un caz asemănător s-a petrecut joi la Constanța. O femeie a fost sunată de o individă care a mințit-o că este fiica ei, că a fost implicată într-un accident rutier și că are nevoie de o sumă de bani. Ulterior, discuția a fost preluată de doi complici care s-au recomandat drept avocat și, respectiv, procuror. Constănțeanca a realizat că totul este o invenție și a închis telefonul, după care a reclamat cele întâmplate la Poliție.

RECOMANDĂRILE POLIȚIȘTILOR

„Pentru a nu deveni victime ale escrocilor care încearcă să-și umple buzunarele cu bani de pe urma naivității celor din jur, polițiștii le recomandă cetățenilor: Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare); Dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin; Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini. Nu dați bani necunoscuților sub niciun motiv, iar în situația în care v-au fost solicitați bani pentru soluționarea unui accident rutier sau pentru intervenții medicale, sunați imediat la 112!", sunt sfaturile polițiștilor.Pagina a fost generata in 0.1869 secunde