„Mircea Băsescu ne-a cerut, inițial, un milion de euro!”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Soția lui Bercea, audiată la Constanța

„Mircea Băsescu ne-a cerut, inițial, un milion de euro!”

Eveniment 01 Aprilie 2015 / 00:00 786 accesări

Fănica Anghel, soția lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost audiată, ieri, de judecătorii constănțeni, în dosarul în care este acuzată că, alături de trei dintre copiii ei și de ginere, l-a șantajat pe Mircea Băsescu. Ea a susținut că este nevinovată și că nu a făcut nimic altceva decât să-și ceară înapoi banii dați drept șpagă pentru eliberarea soțului ei din pușcărie. Inculpata a povestit cu lux de amănunte cum Mircea Băsescu i-a cerut, inițial, un milion de euro și cum i-a dat, prin intermediul consăteanului ei Marian Căpățână, fostul președinte al PDL Drăgănești-Olt, doar 600.000 de euro. „Banii au ajuns la cumătrul meu în două tranșe, iar la una dintre tranzacții am fost și eu prezentă, împreună cu fiul meu. După ce i-a luat și i-a pus într-o cutie, Marian Căpățână a mers direct la Mircea Băsescu. Știu asta pentru că l-am urmărit cu mașina. După ce a primit banii, Băsescu ne-a spus că va face tot posibilul pentru a-l pune în libertate pe soțul meu. A trecut, însă, un an și el era tot închis, ba chiar fusese condamnat la fond la șapte ani de pușcărie, așa că am decis să cerem banii înapoi. Mai întâi am mers la Căpățână, care m-a trimis la Mircea Băsescu... Am ajuns la locul de muncă al acestuia, de la Agigea, cu fiul meu Florin Anghel și am stat de vorbă frumos, fără amenințări. Ba chiar l-am rugat în genunchi să-mi returneze banii, să nu mai facă nimic pentru soțul meu. Și m-a trimis înapoi la Căpățână ca să-i cer banii. M-au plimbat așa de la unul la altul până când i-am zis lui Căpățână că nu mai plec din poarta lui decât atunci când voi primi înapoi cei 600.000 de euro. Aceasta este singura mea vină, dacă poate fi considerată amenințare sau șantaj”, a declarat Fănica Anghel. Ea a precizat că Marian Căpățână chiar le-a promis că-și vinde mașinile și casele și le returnează banii, dacă nu reușește să-i recupereze de la Mircea Băsescu. Până la urmă, a spus Fănica Anghel, fratele fostului președinte le-a înapoiat din întreaga sumă doar 280.000 de dolari și 50.000 de euro.

            "MĂ SIMȚEAM AMENINȚAT" Mircea Băsescu a fost, la rândul lui, audiat de instanță și a susținut că nu a luat niciun ban de la rudele lui Bercea. „După ce au fost condamnați, Florin Anghel și Sandu Anghel m-au sunat din închisoare și îmi tot spuneau că au înregistrări cu mine, pe care vor să le facă publice. Florin mi-a zis că are tatăl lui un avocat bun, care a afirmat că le dă un milion de euro în schimbul filmărilor compromițătoare. „Dă-i imaginile și facem banii jumi-juma”, i-am comunicat eu lui Florin. Mă simțeam amenințat pentru că nu știam ce conțin acele înregistrări, nu mai țineam minte ce le-am spus de-a lungul timpului. Eu i-am încurajat mereu”, a declarat Mircea Băsescu.

            PRINȘI ÎN FLAGRANT Potrivit anchetatorilor, copiii lui Bercea, Florin Anghel, Izaura Anghel și Grinică Anghel, ginerele acestuia, Marius Constantin, dar și soția sa, Fănica Anghel, sunt judecați pentru că  l-ar fi amenințat pe fratele fostului președinte că vor face publică o înregistrare compromiţătoare la adresa familiei Băsescu dacă nu le înapoiază suma de 280.000 de euro pe care susțin ei că ar fi dat-o drept mită pentru a-l ajuta pe Bercea să scape din pușcărie. Mircea Băsescu i-a denunţat şi i-a ajutat pe anchetatori să organizeze un flagrant, pe 29 mai 2014, în biroul său din Portul Constanţa. Marius Constantin, soţia sa, Izaura Anghel, şi fiul în vârstă de 17 ani al lui Bercea Mondial au fost prinşi la scurt timp după ce au primit 10.000 de euro de la Mircea Băsescu. Toată această poveste cu iz penal a început în ziua în care Bercea Mondial a fost arestat preventiv pentru că, în februarie 2011, şi-a înjunghiat un nepot, care a fost la un pas să moară. Din acel moment, rudele lui Bercea au făcut tot posibilul să-l scoată din puşcărie.12
Pagina a fost generata in 0.1212 secunde