MTS recomandă amânarea tuturor competiţiilor sportive

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

MTS recomandă amânarea tuturor competiţiilor sportive

Sport 13 Martie 2020 / 08:44 630 accesări

Din cauza pandemiei de Covid-19 şi a evoluţiei situaţiei din România, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a decis restricţionarea activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive şi divertisment, în spaţii închise, cu participarea a peste 100 de persoane, până la data de 31 martie, cu posibilitatea de prelungire.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a spus că ministerul pe care îl conduce recomandă amânarea tuturor competiţiilor sportive, în contextul pandemiei de coronavirus.

„În momentul de faţă, prioritatea guvernului, inclusiv prin intermediul Ministerului Tineretului şi Sportului, este sănătatea publică, prevenţia răspândirii infecţiilor. Din acest motiv, s-au impus aceste măsuri care afectează şi la nivel sportiv, măsuri luate pentru a proteja atât publicul, cât şi sportivii. Vrem ca toată lumea să fie în siguranţă. Recomandarea noastră fermă este să fie amânate toate competiţiile în acest moment şi lucrăm, bilateral, cu toate federaţiile pentru a face acest lucru. Nu discutăm de o competiţie anume, ci despre o responsabilitate pe care o avem toţi şi pe care trebuie să ne-o asumăm. Mă bucur că sunt federaţii care deja au acţionat rapid precum cea de scrimă, lupte, baschet şi astăzi, cea de fotbal. Limitarea contactului în masă este cea mai bună măsură în acest moment. Sportivii îşi vor continua pregătirile, pentru a rămâne în formă, şi ne asigurăm că au toate condiţiile să o facă. Păstrăm permanent legatura cu reprezentanţii tuturor federaţiilor şi încercăm să găsim împreună soluţii acolo unde este cazul”, a declarat ministrul Ionuţ Stroe, potrivit site-ului www.mts.ro.

În urma creșterii numărului de cazuri confirmate de COVID – 19 (coronavirus) înregistrate în România în ultimele zile și a evoluției situației, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a decis, conform Hotărârii nr. 9 din 10.03.2020, restricționarea activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive și divertisment, în spații închise, cu participarea a peste 100 de persoane, până la data de 31 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire.

Ținând cont de această hotărâre și ca măsuri de limitare și restrângere a posibilităților de răspândire a virusului COVID 19, Ministerul Tineretului și Sportului recomandă federațiilor sportive naționale:

- să-și suspende toate competițiile în acest moment, indiferent că sunt campionate naționale sau etape internaționale ale unor evenimente pe care le organizează;

- să suspende momentan deplasările externe ale sportivilor la competiții internaționale sau stagii de pregătire.12
Pagina a fost generata in 0.1689 secunde