Muscină și Vologa s-au transferat la alte echipe din Divizia A1

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Volei masculin

Muscină și Vologa s-au transferat la alte echipe din Divizia A1

Sport 22 Ianuarie 2016 / 17:19 3330 accesări
Alexandru Muscină (nr. 9) și Robert Vologa (nr. 2) își vor continua cariera voleibalistică la alte formații din Divizia A1

Alexandru Muscină (nr. 9) și Robert Vologa (nr. 2) își vor continua cariera voleibalistică la alte formații din Divizia A1

Sâmbătă începe returul în Divizia A1 la volei masculin, însă campionatul va continua doar cu 11 formații, după retragerea echipei care și-a adjudecat ultimele trei titluri naționale, CVM Tomis Constanța. Conform regulamentului, pentru că s-a retras din campionat după încheierea turului, formația constănțeană va pierde cu 0:3 (0:25, 0:25, 0:25) toate cele 11 meciuri programate în returul sezonului regulat. Astfel, etapele din retur vor avea doar cinci partide şi, pe rând, fiecare echipă va avea câte o rundă liberă.

În consecință, din sezonul 2015-2016 al Diviziei A1 la volei masculin va mai retrograda o singură echipă, cea care va ocupa locul 11 în clasamentul final. Reamintim că sistemul de desfășurare al campionatului prevede ca, după cele 22 de etape din sezonul regulat, să avem două dispute pentru evitarea retrogradării, în play-out: locul 9 cu locul 12 și locul 10 cu locul 11. În funcție de locul care va fi ocupat de CVM Tomis (clasată la ora actuală pe 7, cu 15 puncte), adversara sa din play-out va rămâne în Divizia A1 și va încheia sezonul după etapa a 22-a!

Singurii seniori de la CVM Tomis care nu părăsiseră echipa în momentul retragerii din campionat, Alexandru Muscină și Robert Vologa, au fost declarați liberi de contract și au semnat săptămâna aceasta cu alte formații din Divizia A1. Nici nu a fost greu să aibă oferte: ambii sunt foști internaționali de juniori, iar al doilea a fost deja selecționat la naționala de seniori! Coordonatorul Alexandru Muscină va juca la Arcada Galați, locul 4 la finalul turului, în timp ce Robert-Florin Vologa a semnat pentru CSM București, locul 9 în clasament. Ambii au vârsta de 19 ani și înălțimea de 2,00 metri. Ei sunt deja legitimați și ar putea debuta la noile lor formații chiar în acest weekend, când are loc etapa a 12-a, prima din retur.

Citește și:

CVM Tomis s-a retras și din întrecerile interne

CVM Tomis s-a retras din Liga Campionilor

Continuă plecările de jucători de la CVM Tomis

CVM Tomis a încheiat turul pe locul 7

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2179 secunde