Nico Rosberg nu va risca în ultimele trei curse ale sezonului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Automobilism / Campionatul Mondial de Formula 1

Nico Rosberg nu va risca în ultimele trei curse ale sezonului

Sport 25 Octombrie 2016 / 14:53 225 accesări
Nico Rosberg (stânga) s-a clasat pe locul 2 la Austin, după Lewis Hamilton

Nico Rosberg (stânga) s-a clasat pe locul 2 la Austin, după Lewis Hamilton

Pilotul german Nico Rosberg, liderul clasamentului în Campionatul Mondial în Formula 1, a promis să aibă o abordare cât mai simplă pentru ultimele trei curse ale sezonului, în condiţiile în care are un avans de 26 de puncte faţă de britanicul Lewis Hamilton. Driverul de la Mercedes ar putea să câştige titlul mondial al piloților încă din weekend-ul care urmează, în Marele Premiu al Mexicului, dacă va câştiga cursa, iar Hamilton nu intră în puncte sau abandonează.

„Evident că am analizat situaţia. Sunt calcule normale pe care le face toată lumea şi ar fi extraordinar să devin campion mai devreme. Dar abordarea mea va fi cât mai simplă, cu scopul de a câştiga cursa. Nu cred că acest final de sezon ar putea fi stricat de dificultăţi tehnice, mai ales că acest aspect nu poate fi controlat de mine. Prin urmare, blochez astfel de gânduri”, a spus Nico Rosberg. El va câştiga titlul mondial chiar dacă va încheia pe locul 2, în spatele lui Hamilton, în toate cele trei curse rămase (Mexic, Brazilia, Abu Dhabi). Nico îşi permite şi o clasare pe locul 3 şi două pe poziţia secundă.

Coechipierul său de la Mercedes, Lewis Hamilton, a câştigat duminică Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii, desfășurat pe circuitul din Austin, Texas, şi s-a apropiat de Rosberg în clasamentul general, în condiţiile în care acesta din urmă s-a clasat pe 2. „Nu cred că există sezon în care să te bazezi 100% pe monopostul tău. Va fi o excepţie în cazul lui Nico? Să vedem. Nu mă pot concentra pe asta, trebuie să fiu atent doar la parcursul meu. Sper să nu mă mai confrunt cu probleme tehnice, cursa din Austin a fost o gură de aer proaspăt”, a declarat Hamilton.

Marele Premiu de Formula 1 al Mexicului va avea loc în perioada 28-30 octombrie, pe circuitul din Mexico City. Ultimele două curse ale sezonului 2016 sunt cele din Brazilia (13 noiembrie) și Abu Dhabi (27 noiembrie).

Citește și:

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Statelor Unite

Lewis Hamilton va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 al Statelor Unite

Nico Hulkenberg pleacă de la Force India la Renault

Fostul pilot de Formula 1 Mark Webber și-a anunțat retragerea din activitate

Nico Rosberg, tot mai aproape de titlul mondial în Formula 1

Dublă Red Bull în Malaezia, Hamilton abandonează de pe primul loc!

Taguri articol


12
Declarația pe proprie răspundere
Pagina a fost generata in 0.2994 secunde