Noi reguli privind accesul publicului la spectacole la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” din Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Noi reguli privind accesul publicului la spectacole la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” din Constanța

Cultură 07 Octombrie 2021 / 08:50 856 accesări

Având în vedere, că în Municipiul Constanța, rata infectărilor a depășit pragul de 6/1.000 de locuitori, accesul publicului la spectacolele Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” va fi permis, începând cu data de 06 octombrie 2021, respectând prevederile Legii nr. 55/2020, actualizată, ale Legii nr.136/2020, republicată, actualizată, Ordinul Ministerului Sănătății nr.1309/2020, actualizat, Hotărârea de Guvern nr. 932/2021, stabilirea măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea pandemiei de Covid-19, actualizată:

„Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție, dacă incidența cumulată la 14 zile în localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 44 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare (...)”.

Astfel, conform tuturor acestor prevederi și norme legislative, accesul în sala de spectacol va fi permis – în cazul spectatorilor cu vârsta peste 12 ani – doar în baza prezentării Certificatului digital COVID, disponibil online, descărcat pe telefon sau în format printat (cod QR) ca dovadă a vaccinării sau a trecerii prin boală (se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării).

Persoanele care dețin doar dovada unui test negativ de orice tip (antigen sau RT-PCR)– nu au acces la spectacole.-

Pentru copiii cu vârsta sub 12 ani accesul la spectacole nu este condiționat de prezentarea vreunui document medical.

Notă: Participarea publicului este permisă până la 50% din capacitatea maximă a sălii, cu purtarea obligatorie a măștii de protecție!Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1476 secunde