Noua lege a Educației: costurile programului after school, suportate de stat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Veşti bune pentru părinţi Noua lege a Educației: costurile programului after school, suportate de stat
Educație 09 Ianuarie 2019 / 16:19 939 accesări 1 comentariu

Părinții vor fi scutiți de la plata programului after school în școli, acesta urmând să fie asigurat din bani publici, susține ministrul Educației Ecaterina Andronescu.

Ecaterina Andronescu a vorbit despre noua lege a educației care ar urma să reglementeze programul de after school în școlile de stat, în așa fel încât părinții să nu mai plătească acest lucru pentru copiii lor. „After schoolul încercăm să îl asigurăm public. Salariul mic la cadrul didactic l-a determinat să încerce să mai facă ceva ca să supravieţuiască. (...) Eu cred că prin lege putem să reglementăm (after school - n.r.)", a afirmat Ecaterina Andronescu. Ministrul Educației crede că este necesară o clarificare legislativă în această privinţă. „Cred că trebuie să facem o clarificare legislativă, pentru că, într-adevăr, este o chestiune care nu are nicio legătură cel puţin cu etica meseriei. Pentru că eşti profesor pentru învăţământul primar sau învăţător patru ore şi apoi primeşti la after schoolul pe care tu îl dezvolţi, tot în şcoală şi încasezi bani de la părinţi. Va trebui să găsim o soluţie. Este un fenomen de masă, aşa cum un fenomen de masă a început să fie şi acela care este tot o chestiune de etică: nu poţi să îţi chemi copilul acasă la o meditaţie particulară dacă tu îl ai elev la clasă", a spus ministrul Educaţiei.

Loading...

1 comentariu

Asa da! 20:28:01 / 09 Ianuarie 2019
Era cazul!

In acest fel societatile comerciale pe care eu, parintele, am fost nevoit sa le platesc cu bani, si nu putini, ca afterschool, mai ales pe d-na fost antrenor si colega ei de la afterschoolul ........ de pe ........., foarte agresive si care tineau locul de invatatoare, nu vor mai avea cu timpul posibilitatea de a-si bate joc in mutiple maniere si lovii copiii. Acolo copiii sunt agresati si invatati sa minta ca sa scape ele de raspundere. Camerele web exista dar nu sunt puse la dispozitie cand sunt probleme!!!???

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1795 secunde