Nu ți-ai plătit taxele? Ai încurcat-o! Scoți mai mult din buzunar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Majorări de întârziere

Nu ți-ai plătit taxele? Ai încurcat-o! Scoți mai mult din buzunar

Administrație 17 Octombrie 2018 / 16:16 1699 accesări

Dacă încă nu v-ați achitat taxele și impozitele locale, să nu vă mirați dacă veți fi nevoiți să scoateți mai mult din buzunar. Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța informează cetățenii care nu au achitat impozitele și taxele locale până la data de 1 octombrie că vor fi nevoiți să plătească majorări de întârziere în cuantum de 1% pe lună sau fracţie de lună, până la data stingerii sumelor datorate, inclusiv. Parte bună este că, pentru a achita obligațiile fiscale, nu este obligatoriu să vă deplasați la ghișeele SPIT. Aveți la dispoziție și alte modalități de plată de la distanță. De exemplu, accesând site-ul secțiunea „Servicii online / Plata online a impozitelor“, sau direct la link-ul https://etax.spit-ct.ro, puteți plăti obligațiile fiscale direct din fața calculatorului. Datoriile la bugetul local pot fi achitate și prin intermediul aplicației Etax Mobile SPIT Constanța, de pe dispozitivele mobile cu sistem de operare Android sau iOS. Autentificarea în contul E-Tax se poate efectua în baza unui nume de utilizator şi a unei parole, obţinute în urma depunerii unei cereri pe site-ul www.spit-ct.ro, secţiunea „Servicii online/Plata online a impozitelor“ sau accesând link-ul https://etax.spit-ct.ro. Tot online, taxele și impozitele se mai pot plăti utilizând platforma https://www.ghiseul.ro.

IMPOZITELE SE POT PLĂTI ȘI PRIN BANCĂ

Impozitele se pot achita și la bancă, prin ordin de plată, ori cu numerar, la agențiile Garanti Bank și Banca Transilvania din Constanța. Constănțenii care dețin un cont la Banca Transilvania pot utiliza serviciul „Direct Debit”. Aceasta constă în debitarea de către bancă a contului contribuabilului, cu sumele datorate și indicate de către acesta, în urma încheierii unei convenții de plată prin direct debit intrabancar. O altă metodă care îi poate scăpa pe constănțeni de dureri de cap este ordinul de plată predefinit, ce reprezintă predefinirea SPIT în lista furnizorilor, prin accesarea serviciului de Internet Banking. Tot cu ajutorul cardului bancar se pot plăti taxele la standul SPIT de la centrul comercial VIVO!. Dacă dețineți card bancar de la Banca Transilvania sau Garanti Bank, aveți posibilitatea să achitați în cinci rate egale. Nu în ultimul rând, șoferii pot plăti datoriile la bugetul local la orice benzinărie OMV-Petrom din municipiu, prin serviciul Westaco Express. De asemenea, obligațiile fiscale pot fi achitate prin numerar, la toate oficiile Poșta Română din Constanța.

CARE ESTE PROGRAMUL CU PUBLICUL LA GHIȘEE

Dacă preferați să vă plătiți taxele și impozite la ghișee, trebuie să țineți cont de programul cu publicul. Agențiile fiscale din str. Sulmona nr. 22, b-dul Alexandru Lăpuşneanu nr. 116C (în incinta City Park Mall, aripa nouă, etaj I), b-dul Tomis nr. 66, str. Badea Cârţan nr. 3 şi str. Nicolae Grindeanu nr. 66 sunt deschise publicului luni, marți, miercuri și vineri de la 8.30 la 16.30, iar joi, între 8.30 și 18.30. De asemenea, ghișeul din str. Dumbrăveni nr. 1 (cartierul Palazu Mare) are program luni, între orele 8.00 și 16.00, iar miercuri și vineri, între orele 8.00 și 12.00. Nu în ultimul rând, ghişeul unic din incinta Poliţiei Rutiere (b-dul I.C. Brătianu nr. 246) este deschis de luni până vineri, între 8.30 și 16.30. De asemenea, punctul de lucru din str. Ștefan Mihăileanu nr. 10, în sediul Direcției Gestionare Servicii Publice, funcționează în zilele de luni, marți, miercuri și vineri de la 8.30 la 16.30, iar joi, între 8.30 și 18.30. Reprezentanții SPIT recomandă achitarea sumelor datorate întrucât pentru obligațiile fiscale neachitate la termen se va demara procedura de urmărire și executare silită.12
Pagina a fost generata in 0.1493 secunde