Nu vă jucați cu sănătatea! Această boală poate fi fatală!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
UNICEF avertizează:

Nu vă jucați cu sănătatea! Această boală poate fi fatală!

Sănătate 09 Septembrie 2018 / 15:44 1089 accesări

Epidemia de rujeolă continuă să afecteze mii de persoane în România. Vaccinurile sunt sigure și salvează viețile a milioane de copii, prevenind boli mortale, transmite UNICEF. Sin 2016 și până în prezent, în România, aproximativ 15.000 de persoane au contractat boala. Conform Institutului Național de Sănătate Publică din România, au murit 59 de persoane, majoritatea copii.

Epidemia actuală de rujeolă din România a început în februarie 2016. Aproximativ 15.000 de persoane au contractat boala. Conform Institutului Național de Sănătate Publică din România, au murit 59 de persoane, majoritatea copii. Conform unei informări transmise de UNICEF, 33 dintre copiii decedați aveau mai puțin de un an. Șaptesprezece copii aveau vârste cuprinse între 1 și 3 ani, iar cinci copii aveau vârste cuprinse între 4 și 17 ani. Rujeola a ucis patru adulți cu vârste cuprinse între 27 și 39 de ani.

CUM POATE FI PROTEJATĂ POPULAȚIA ÎN ROMÂNIA

Rata de acoperire vaccinală în România trebuie îmbunătățită, spune reprezentantul UNICEF. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă o rată de acoperire vaccinală de cel puțin 95%. În România, aceasta este de 81%, mult prea mică pentru a putea asigura o protecție adecvată. Sunt necesare două doze din vaccinul ROR pentru a proteja populația împotriva actualei epidemii și pentru a preveni viitoare epidemii. „Este nevoie de campanii naționale de informare, pentru a educa părinții cu privire la beneficiile vaccinurilor. Părinții au nevoie de informații adecvate cu privire la accesul copiilor la vaccinare, în special în comunitățile în care nu există medici de familie și centre specializate de vaccinare. Ministerul Sănătății a lansat un site web: http://desprevaccin.ro, care oferă o gamă variată de informații cu privire la vaccinuri“, se mai arată în comunicatul UNICEF România.

VACCINURILE SUNT SIGURE

Potrivit specialiștilo, vaccinul ROR (rujeolă – oreion – rubeolă) este în uz de aproximativ 45 de ani. Peste 500 de milioane de doze au fost administrate în peste 100 de țări din întreaga lume. Între 2000 și 2015, vaccinarea împotriva rujeolei a prevenit aproximativ 20.3 milioane de decese, o dovadă că vaccinarea este una dintre cele mai eficiente investiții în sănătatea publică, la nivel global. Bolile care pot fi prevenite prin vaccinare sunt grave și pot duce la complicații severe ale sănătății și chiar la deces.

Mai multe informații aici: http://www.unicef.ro/media/vaccinul-impotriva-rujeolei-un-inceput-sigur-in-viata/.

Bolile mortale pot fi prevenite în siguranță și cu ușurință prin vaccinare. Dacă populația nu este vaccinată, reapar boli precum poliomielita sau rujeola, care deveniseră din ce în ce mai rare. La nivel mondial, înainte de introducerea vaccinului împotriva rujeolei, peste 90% din populație contracta boala până la vârsta de 10 ani.

Deseori, rujeola poate avea urmări grave asupra copiilor care supraviețuiesc bolii, uneori pentru toată viața. Standardele de igienă ridicate și curățenia riguroasă nu previn răspândirea bolilor mortale. Vaccinarea este singura metodă dovedită care oferă protecție adecvată. Vaccinurile sunt eficiente din punct de vedere al costurilor.

În România, toate vaccinurile incluse în programul național de imunizare sunt gratuite. Acestea sunt administrate gratuit la cabinetul medicului de familie.

Prevenirea răspândirii bolilor prin vaccinare este mult mai eficientă din punct de vedere al costurilor decât tratarea pacienților, odată ce au contractat boala.12
Pagina a fost generata in 0.273 secunde