Ordonanţa privind salarizarea bugetarilor și inundațiile, discutată miercuri la Guvern

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ordonanţa privind salarizarea bugetarilor și inundațiile, discutată miercuri la Guvern

Politică 08 Iunie 2016 / 08:17 646 accesări

Guvernul va lua în discuție în ședința de miercuri ordonanța de urgență privind salarizarea bugetarilor, urmând ca de la 1 august să intre în vigoare atât corecţiile salariale pentru Sănătate, cât şi 50% din corecţiile salariale pentru Educaţie.

Pe ordinea de zi oficială figurează proiectul de OUG pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal - bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative. Executivul va adopta şi o Hotărâre de Guvern pentru abrogarea art.5 din Hotărârea Guvernului nr. 250/1992 privind concediul de odihnă şi alte concedii ale salariaţilor din administraţia publică, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare.

Primele corecții salariale din Educație (50%) vor intra în vigoare în august, a declarat luni ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, în cadrul unei conferințe de presă de la Palatul Victoria. Acesta a spus că există mai degrabă o majoritate a celor care sunt de acord cu adoptarea acestui act normativ.

În ceea ce privește sumele de la buget acordate, el a explicat că pentru 2016 sunt 800-900 milioane de lei pentru ultimele patru luni ale acestui an. Anul viitor, bugetul nu va putea suporta mai mult de 2,5 - 2,6 miliarde de lei cu bonusurile de la Sănătate.

Contactat de MEDIAFAX, Simion Hănescu, președintele Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), a explicat că aceste creșteri vor însemna, în medie, 5% în plus la salariile actuale.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1643 secunde