OUG care înăsprește pedepsele pentru criminali şi violatori

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Anunțată de Dăncilă pentru finalul lunii august OUG care înăsprește pedepsele pentru criminali şi violatori
Eveniment, Politică 18 August 2019 / 20:37 1401 accesări 1 comentariu

Premierul Viroica Dăncilă a anunţa că, în ultima săptămână din luna august, Guvernul va lua o serie de măsuri legate de înăsprirea pedepselor pentru criminali şi violatori, în contextul cazului de la Caracal.

"Am spus că nu mai intervin în justiţie şi nu mai vreau să dau prin OUG decizii care ţin de justiţie, dar cred că e reparaţie morală să avem închisoare pe viaţă pentru crime şi pedepse aspre pentru violatori. Am spus că voi face şi voi face", a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Întrebată când va emite Executivul Ordonanţa de Urgenţă, Dăncilă a spus că măsurile vor fi luate în ultima săptămână din luna august.

"Am spus că vin cu OUG care să reglementeze anumite lucruri care au condus la o întârziere sau funcţionare nu tocmai bună a unor intervenţii. Mă refer a 112, în cadrul unui grup de lucru avem 14 măsuri, oug pregătite, măsuri din partea ministerului de Interne şi a ministerului Justiţiei. Le vom adopta în şedinţă de Guvern, urmând ca Parlamentul să ia act", a mai spus premierul.

Premierul a mai făcut referire şi la demisia ministrului de Interne Nicolae Moga, în contextul cazului de la Caracal, după numai 6 zile de mandat, spunând că acesta a anunţat că este o demisie de onoare.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1876 secunde