Pact secret între Germania şi Turcia pentru aducerea unor migranţi în UE

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Dezvăluirile lui Orban

Pact secret între Germania şi Turcia pentru aducerea unor migranţi în UE

Externe 11 Februarie 2016 / 15:46 470 accesări

Premierul ungar, Viktor Orban, a dezvăluit un pact secret între Germania şi Turcia cu privire la transportarea unor migranţi către UE. Dezvăluirile au fost făcute la o reuniune a parlamentarilor din partidul său, Fidesz, miercuri seara, scrie cotidianul ”Magyar Idok” în ediţia de joi. Potrivit ziarului, prin acest acord secret, 400.000 - 500.000 de migranţi vor fi transportaţi din Turcia direct pe teritoriul UE. Ei nu vor fi primiţi doar de Germania, ci vor fi distribuiţi prin sistemul obligatoriu de cote între statele UE. Orban, care este liderul Fidesz, le-a spus parlamentarilor din formaţiunea sa că una dintre cele mai importante sarcini viitoare este să contracareze acest pact turco-german. El a spus că afluxul fără precedent de migranţi nu va fi oprit dacă pactul este pus în aplicare, iar ”asediul asupra Europei va continua mai mulţi ani”. Orban crede că pactul a fost deja încheiat, dar că nu a fost făcut public, potrivit ”Magyar Idok”.

Între timp, NATO este pregătită să efectueze misiuni de patrulare la Marea Egee, pentru a descuraja traficanţii să transporte migranţi din Turcia în Grecia, a anunţat, joi, secretarul american al Apărării, Ashton Carter, în urma unei solicitări în acest sens adresate NATO de Turcia, Germania şi Grecia, toate state membre ale Alianţei Nord-Atlantice. Această misiune urmează să fie planificată de autorităţile militare NATO, a precizat Carter. Comitetul Militar NATO va analiza recomandările prezentate şi le va supune ulterior Consiliului Nord-Atlantic, organismul de decizie al Alianţei. ”NATO şi toate părţile aflate la masă în această dimineaţă au anunţat voinţa NATO de a susţine şi participa la această operaţiune”, a declarat Carter, joi, la finalul reuniunii miniştrilor Apărării din statele NATO, la Bruxelles. Secretarul american a mai declarat că ”vizarea sindicatului criminal care-i exploatează pe aceşti sărmani oameni va avea cel mai puternic impact umanitar”.

Premierul turc, Ahmet Davutoglu, a anunţat miercuri, într-o vizită la Haga, că a convenit împreună cu premierul olandez, Mark Rutte, să coopereze cu NATO şi agenţia europeană pentru protecţia frontierelor externe Frontex în ”lupta împotriva traficanţilor de persoane care exploatează refugiaţi sirieni şi pavează calea morţii acestora pe mare”. Aproximativ 75.000 de migranţi şi refugiaţi au sosit de la începutul anului, pe mare, în Grecia, potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

Citește și:

Turcia amenință Europa cu trimiterea de refugiați

Mișcare pentru reformarea Europei

A crescut cererea de permise port-armă în Germania

Numărul imigranților de la granița Rusiei cu Finlanda s-a dublat

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1989 secunde