Până la sfârşitul anului două vaccinuri pentru coronavirus

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Alexandru Rafila

Până la sfârşitul anului pot ieşi pe piaţă cel puţin două vaccinuri pentru coronavirus

Sănătate 11 Octombrie 2020 / 09:54 667 accesări

Alexandru Rafila, a declarat pentru Antena 3, căpână la finele acestui an, ar putea fi autorizate două vaccinuri dintre cele patru la care lucrează mari asocieri de companii şi care se află în stadii foarte avansate de cercetare.


Cred că până la sfârşitul anului vor ieşi pe piaţă cel puţin două vaccinuri. (...) Până în decembrie 2020 cred că cel puţin două vaccinuri vor fi autorizate”

El a precizat că "sunt mai multe companii, de obicei sunt asocieri de companii” care lucrează la dezvoltarea unor vaccinuri pentru prevenirea virusului SARS-CoV-2 şi care se află în stadii foarte avansate.
Rafila a arătat că cei care lucrează pentru elaborarea unui vaccin anti-COVID-19 sunt Pfizer în colaborare cu o companie de biotehnologie, Sanofi cu GSK, compania americană Moderna şi compania Astra-Zeneka în colaborare cu Universitatea Oxford.

”Aceste companii sunt în studiile de fază 3, cel mai avansat înainte de a obţine aprobarea. Autorizarea se obţine pe baza unui dosar care merge cu nişte dovezi ştiinţifice ale siguranţei şi eficacităţii acestor vaccinuri”, a explicat Rafila.

El a precizat că în funcţie de acest dosar de acordă licenţa pentru producţie, iar după obţinerea licenţei fiecare lot de vaccin obţine autorizaţia de punere pe piaţă.

Rafila a menţionat că estimează că România va avea nevoie de cel puţin şapte milioane de vaccinuri, care să acopere imunizarea categoriilor de risc, personalului medical şi personalului din serviciile esenţiale ale statului.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2028 secunde