Peste 110.000 de spectatori au asistat la ultimul Mare Premiu al Malaeziei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Automobilism / Campionatul Mondial de Formula 1

Peste 110.000 de spectatori au asistat la ultimul Mare Premiu al Malaeziei

Sport 03 Octombrie 2017 / 09:00 257 accesări
Sebastian Vettel a avut parte numai de ghinioane la Sepang

Sebastian Vettel a avut parte numai de ghinioane la Sepang

Circuitul Sepang a organizat în weekend-ul trecut ultimul Mare Premiu de Formula 1 al Malaeziei, eveniment care a atras pe durata celor trei zile un total de 110.064 de spectatori, veniți să vadă antrenamentele libere, calificările și cursa de duminică. Audiența a fost cu 31,9% mai mare ca în 2016 și cea mai mare din 2013 încoace, înainte ca motoarele V8 de 2,4 litri să fie înlocuite cu cele turbo-hibride de 1,6 litri.

Premierul malaezian, Najib Razak, a marcat cu nostalgie încheierea aventurii din Formula 1: „Am găzduit cursa timp de 19 ani și cred că am avut parte de momente de neuitat”. Prima cursă din Malaezia s-a desfășurat în 1999, într-un moment în care Asia găzduia curse de Formula 1 doar în Japonia. Directorul circuitului Sepang, Razlan Razali, a declarat că Malaezia nu mai vrea să găzduiască curse, chiar dacă ar fi gratis, pentru că sportul cu motor nu reușește să atragă suficient interes din partea localnicilor.

VETTEL A LUAT UN „TAXI” WILLIAMS PÂNĂ LA BOXE!

Ultima cursă din Malaezia a fost câștigată duminică de olandezul Max Verstappen, de la Red Bull, însă ea va rămâne în memoria iubitorilor automobilismului datorită stupidului accident produs după trecerea liniei de sosire, moment unic în istoria Formulei 1. Germanul Sebastian Vettel rula pe turul de revenire la boxe, fără o prea mare viteză, liniștit, când monopostul său Ferrari a fost serios avariat de cel condus de canadianul Lance Stroll, de la Williams.

Se pare că Vettel a încercat să-l depășească pe Stroll, dar acesta și-a mișcat haotic mașina, de-a latul pistei, lovind Ferrari-ul în stânga-spate. Pe lângă suspensia și caroseria deteriorate, cutia de viteze a monopostului ar putea fi și ea avariată. Dacă această componentă nu va putea fi reparată și va trebui schimbată, Vettel va fi penalizat cu cinci locuri pe grila de start, la următoarea cursă. „O vom verifica, dar sigur ar putea fi o altă surpriză neplăcută după weekend-ul ăsta”, a declarat Vettel, care a plecat de pe ultima poziție a grilei de start la Sepang, din cauza unei probleme tehnice la motor în calificări, dar cu toate acestea a reușit să termine al patrulea. Cutia de viteze a fost trimisă la Maranello pentru a fi testată.

Comisarii FIA au analizat incidentul și au decis să nu ia nicio măsură împotriva celor doi piloți. Vettel a mai fost în atenția acestora și pentru o încălcare a regulamentului. După accidentul cu Stroll, germanul nu a lăsat volanul montat pe monopostul său, așa cum cere regulamentul, ci l-a pus în mașina Sauber a lui Pascal Wehrlein, care a oprit și l-a transportat pe compatriotul său la boxe, ca taxi! Vettel a „călătorit” până la standuri pe caroseria mașinii lui Wehrlein.

Cvadruplul campion mondial a scăpat de sancțiuni și în acest caz, explicând că s-a temut să nu-i fie furat volanul. „A fost un gest reflex. Coloana de direcție era complet răsucită și nu puteam să-l pun înapoi. L-am pus pe locul pilotului, dar m-am gândit că pista va fi deschisă spectatorilor și exista posibilitatea să-l pierd. Atunci l-am luat cu mine pentru că nu ai vrea să pierzi un volan”, a explicat pilotul german.

Următoarea etapă a CM de Formula 1 va avea loc la finalul acestei săptămâni, în Japonia, pe circuitul de la Suzuka.

Citește și:

Max Verstappen, învingător în Marele Premiu al Malaeziei12
Declarația pe proprie răspundere
Pagina a fost generata in 0.1731 secunde