Peste 200 de sindicaliști din Sănătate, la protest în fața Ministerului Finanțelor Publice

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Peste 200 de sindicaliști din Sănătate, la protest în fața Ministerului Finanțelor Publice

Sănătate 27 Septembrie 2016 / 12:14 473 accesări

Peste 200 de sindicaliști din Sănătate au demarat, marți, de la ora 11.00, acțiunea de pichetare a Ministerului Finanțelor Publice, a doua din ciclul denumit generic "O marți a Sanitas", iar o delegație a sindicaliștilor urmează să discute cu reprezentanți din MFP despre problemele legate de salarizare, a declarat, marți, pentru AGERPRES, președintele Sanitas, Leonard Bărăscu.

"Marțea Sanitas, astăzi, la Ministerul de Finanțe. La Muncă (Ministerul Muncii -n. r.) ați văzut că lucrurile nu au ieșit așa cum ne-am dorit, dar aici se pare că este baza, pentru că este Ministerul de Finanțe. Așteptăm să intrăm la 11:30 (la discuții — n. r.). Este important, pentru că aici sunt banii, și credem că la sumele mici care se vehiculează pentru a rezolva problema Ordonanței 20 (OUG 20/2016 -n. r.) și chiar o parte din Ordonanța 43 (OUG 43/2016 -n. r.) este forate important să fim astăzi aici", a spus Bărăscu.

Acesta nu se așteaptă ca la discuții să participe ministrul Anca Dragu, însă speră ca problemele discutate "să îi ajungă la urechi".

Potrivit estimărilor lui Leonard Bărăscu, pentru a repara problemele generate de cele două ordonanțe, pentru 25.000 de persoane efortul bugetar ar fi de aproximativ 10 milioane de lei lunar.12