Phenianul agită din nou apele... Japoniei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Rachetă balistică

Phenianul agită din nou apele... Japoniei

Externe 03 August 2016 / 15:11 264 accesări

Forțele nord-coreene ratează din nou. De data aceasta au lansat, miercuri dimineață, o rachetă balistică cu rază medie de acțiune, care a zburat aproximativ 1.000 de kilometri și s-a prăbușit în apropierea apelor teritoriale japoneze, au declarat oficiali de la Seul și Tokyo, relatează agenția de știri The Associated Press. Potrivit autorităților sud-coreene și japoneze, o rachetă balistică, cel mai probabil de tip Rodong, a fost lansată din provincia Hwanghae, aflată în partea de vest a Coreei de Nord, și s-a prăbușit în Marea Japoniei, după un zbor de aproximativ 1.000 de kilometri spre est.

Pe de altă parte, Comandamentul Strategic al Statelor Unite a anunțat că Phenianul ar fi lansat simultan două rachete, cel mai probabil de tip Rodong. Prima rachetă a explodat imediat după lansare, în timp ce a doua a traversat Coreea de Nord și o parte a Mării Japoniei. Seulul a "condamnat cu fermitate" lansarea rachetei, deoarece semnalează în mod explicit intențiile Phenianului de a fi capabil să lanseze atacuri cu rachete asupra Coreei de Sud și a altor state din regiune.

Ministerul Apărării de la Tokyo a declarat că racheta s-a prăbușit în interiorul zonei economice exclusive a Japoniei, o zonă în care o națiune are drepturi suverane pentru explorarea și exploatarea resurselor. "Aceasta constituie o amenințare serioasă la adresa securității Japoniei și este un act de neiertat de violență privitor la securitatea Japoniei," a declarat prim-ministrul Shinzo Abe. Seulul și Washingtonul au convenit asupra instalării așa-numitului sistem de apărare terestru mobil de mare altitudine THAAD în Coreea de Sud, care ar avea rolul de protecție împotriva amenințărilor balistice și nucleare din partea Coreei de Nord. Coreea de Nord a catalogat sistemul drept o amenințare și spune că acesta are drept scop numai să întărească hegemonia militară americană în regiune.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1773 secunde