Ploaia ameninţă finalele la Wimbledon

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ploaia ameninţă finalele la Wimbledon
Sport 05 Iulie 2008 / 00:00 415 accesări 0 comentarii

În acest weekend sînt programate finalele celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului. Sîmbătă, de la ora 16.00, surorile Venus şi Serena Williams vor susţine a 17-a confruntare directă în circuitul profesionist şi, totodată, a şaptea finală directă într-un turneu de Grand Slam. Casele de pariuri o creditează pe Serena cu prima şansă la cucerirea trofeului cu o cotă de 1.60, faţă de 2.05 pentru Venus. Serena conduce în confruntările directe cu 9-7, iar în precedentele şase finale de Grand Slam, pe care le-a susţinut în compania surorii sale, mezina familiei Williams s-a impus de cinci ori (Roland Garros 2002, Wimbledon 2002 şi 2003, US Open 2002 şi Australian Open 2003). Venus a cîştigat o singură finală de Mare Şlem împotriva Serenei, în 2001, la US Open. Venus şi Serena Williams fac pereche în turneul de dublu, unde au atins ultimul act. Campioane în proba de dublu la Wimbledon în 2000 şi 2002, sportivele de culoare vor evolua cu trofeul pe masă în compania perechii americano-australiene Lisa Raymond / Samantha Stosur. Vineri, perechea Elena Bogdan / Bojana Jovanovski (România / Serbia), cap de serie nr. 1, a ratat calificarea în semifinalele probei de dublu junioare, cedînd, în sferturi, cu 1-6, 3-6, în faţa cuplului Polona Hercog / Jessica Moore (Slovenia / Australia), cap de serie nr. 6.

Duminică, de la ora 16.00, este programată finala masculină între elveţianul Roger Federer şi ibericul Rafael Nadal. Primii doi jucători ai lumii au obţinut calificări facile în ultimul act în compania unor sportivi mult mai slab cotaţi. Dacă elveţianul a trecut cu 6-3, 7-6, 6-4 de rusul Marat Safin (75 ATP), ibericul s-a impus cu 6-1, 7-6, 6-4. în faţa germanului Rainer Schuettler (94 ATP). Federer şi Nadal vor susţine a treia finală consecutivă pe iarba londoneză, precedentele două încheindu-se cu victoriile elveţianului. De altfel, Federer, aflat la a 16 finală de Grand Slam a carierei (12 victorii - 3 înfrîngeri), poate bifa duminică a şasea victorie consecutivă pe iarba londoneză! În replică, Nadal va disputa a şaptea finală de Mare Şlem (4 victorii - 2 înfrîngeri) şi a treia consecutivă la Wimbledon.

Programul organizatorilor este însă serios ameninţat de ploaie. Prognoza meteo nu este deloc îmbucurătoare, sîmbătă, duminică şi luni anunţîndu-se, la Londra, averse însemnate. Vremea pare să se îndrepte abia de marţi, zi în care nu sînt excluse ploi uşoare.Pagina a fost generata in 0.1458 secunde