Ploaie de amenzi la Constanța: 4.000 de sancțiuni, un milion de lei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Acțiunile Poliției Locale din august

Ploaie de amenzi la Constanța: 4.000 de sancțiuni, un milion de lei

Eveniment 06 Septembrie 2018 / 16:09 658 accesări

Poate că luna august a fost lipsită de precipitații din punct de vedere meteorologic, dar la Constanța a plouat torențial cu amenzi de la Poliția Locală. Pe parcursul lunii august 2018, polițiștii locali din cadrul serviciilor operative cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice au acționat pe toată raza de competență pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță în rândul constănțenilor și a celor care și-au petrecut zilele libere pe litoral. În perioada 1 - 31august, aceștia au aplicat 3.861 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 919.325 lei. Controalele s-au desfășurat independent de alte instituții și au fost orientate în principal pentru menținerea curățeniei, prevenirea tulburării ordinii și liniștii publice, protecția mediului. Din totalul amenzilor, aproape 1.000 au fost aplicate pentru zgomotul produs de operatorii economici care desfășoară activități comerciale de tip bar, restaurant sau club, apelarea în mod repetat la mila publicului, consum de alcool în locuri publice, încălcarea unor norme de conviețuire socială și care afectează buna vecinătate. Șapte persoane au fost sancționate contravențional pentru neîndeplinirea obligațiilor legale pe care le au în calitate de stăpâni ale unor animale din rasa canină și cu potențial agresiv. De asemenea, au fost constatate 779 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanta. Nu în ultimul rând, au fost sancționate contravențional 1624 persoane care nu dețineau titlu de călătorie valabil și obligatoriu pe mijlocul de transport public în comun. Nu au fost iertați nici grataragii de ocazie. 12 persoane au fost amendate contravențional cu suma de 1000 lei fiecare, pentru activități de picnic în locuri, care nu erau destinate unor astfel de activități și care de cele mai multe ori consumau băuturi alcoolice pe domeniul public.

VÂNZĂTORII DE INFECȚII, AMENDAȚI CU DUIUMUL

Sacționați au fost și vânzătorii de pe plajă. În august au fost încheiate 428 de procese verbale de constatare și sancționare a contravenției emise pentru acte de comerț ilicit exercitate pe plajă ( Stațiunea Mamaia, 3 Papuci, Modern), dar și în perimetrul piețelor agroalimentare constănțene Tomis 3, Brotăcei, Cireșica, Piața Griviței ori pentru intermedierea unor servicii de cazare, fapte comise de către persoane fizice neautorizate în perimetrul cuprins între Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, Bulevardul Aurel Vlaicu și Bdul Mamaia (inclusiv stațiunea Mamaia). De asemenea, politiștii locali au legitimat 3.170 de persoane și au dispus 141 măsuri complementare de confiscare a bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenții. Împotriva a opt persoane s-a folosit forța fizică sau mijloacele din dotare (cătușe), conform prevederilor legale.

INFRACTORI PRINȘI ȘI PREDAȚI

Tot în luna august au fost constatate 11 infracțiuni penale. Printre acestea se numără mai multe încălcări ale art. 214 din Codul Penal privind exploatarea cerșetoriei și 4 depistări de persoane care practicau jocuri de noroc de tip alba-neagra, fapte prevăzute de art.23, alin.2, lit.c, din O.G nr.77/2009 actualizată privind exploatarea jocurilor de noroc. Toate cazurile au fost predate spre soluționare instituțiilor abilitate să cerceteze faptele săvârșite cu încălcare normelor de drept penal. Tot luna trecută, peste 397 de persoane s-au adresat Poliției Locale Constanța în vederea soluționării unor probleme care intră în sfera de competență instituțională. În domeniul ordinii și liniștii publice au fost înregistrate 65 petiții scrise și 332 sesizări telefonice. Acestea au avut ca obiect menținerea curățeniei, eliberarea domeniului public de persoane fără adăpost sau care apelează la mila publicului, depistarea persoanelor care răscolesc în gunoi sau care depozitează deșeuri sau obiecte de orice fel pe domeniul public, desfășurarea de acte de comerț ilicit, tulburarea ordinii și liniștii publice prin deranjarea vecinilor.Ştiri recomandate

12
Declarația pe proprie răspundere
Pagina a fost generata in 0.1402 secunde