Ploi abundente la mare! Cum eviți problemele

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ploi abundente la mare! Cum eviți problemele
Vremea 26 Iulie 2018 / 17:39 1711 accesări 0 comentarii

Municipiul Constanța este sub avertizare cod galben de ploi, până la ora 23:00. Conform datelor transmise de meteorologi, cantitățile de apă pot ajunge până la 25 de l/mp și izolat 40 - 50 l/mp, iar aversele pot fi însoțite și de vânt puternic și grindină.

Constănţenii sunt rugaţi să nu staţioneze autovehiculele în dreptul gurilor de canalizare pentru a nu face dificilă intervenţia utilajelor ori în dreptul copacilor sau a crengilor uscate pentru a preîntâmpina avarierea acestora. De asemenea, facem un apel către constănţeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie şi, în cazul în care situaţia o impune, să se ferească de furtună în sediile diverselor instituţii publice sau alte imobile care prezintă siguranţă.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/55.00.55;

Dispecerat Serviciul gestionare spații verzi – 0722.54.53.66;

Dispecerat Serviciul protecţie civilă, securitate, sănătate în muncă şi situaţii de urgenţă – 0241/48.81.66 și 0241/48.81.08;

Pentru prevenirea eventualelor inundații în zonele cu probleme din oraș, lucrătorii Serviciului de Protecție Civilă, Sănătate, Securitate în Muncă și Situații de Urgență din cadrul Primăriei împreună cu militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență au montat în zonele nevralgice din oraș, 10 diguri de protecție, în zona Delfinariu, pe străzile Tabla Buţii, Răchitaşi, Grozeşti, Oneşti, Dragoslavelor, în zona cartierul Km 4-5 - în dreptul porţii de acces de la Secţia 5 de Poliţie, dar și în cartierul Coiciu, la intersecţia străzilor Izvor şi Poporului. Sute de saci cu nisip au distribuiți către asociațiile de proprietari din zonele cu potențial inundabil, iar pe unele străzi au fost montate bariere din saci cu nisip. Reprezentanții Direcției Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei și 20 de echipe ale S.C. RAJA S.A. sunt în teren pentru decolmatarea rigolelor de scurgere și a canalizărilor, cu 10 vidanje, iar reprezentanții Serviciului Gestionare Spații Verzi sunt prezenți în cartiere cu 4 echipe formate din alpiniști și țapinari. Echipe mixte din cadrul Primăriei Municipiului Constanța monitorizează în permanență situația din teren și sunt pregătite să intervină în cazul în care situația o va impune.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2212 secunde