PMP cere organizarea alegerilor parlamentare înainte de 1 decembrie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

PMP cere organizarea alegerilor parlamentare înainte de 1 decembrie

Politică 08 August 2016 / 16:47 421 accesări

Preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că Guvernul ar trebui să organizeze alegerile parlamentare înainte de 1 decembrie, apreciind că cele două variante prezentate de Executiv, 4 şi 11 decembrie, sunt nepotrivite.

''Atât 4, cât şi 11 sunt nepotrivite. În primul rând 4, pentru că e o perioadă de zile mai multe libere şi putem risca să avem un absenteism care nu ar ajuta pe nimeni. Doi, pe 11 decembrie imaginaţi-vă că alegerile s-ar încheia pe 19, după ce s-ar centraliza toate rezultatele. Urmează desemnarea premierului, care are dreptul să-şi formeze echipa timp de 10 zile. Deci am intra într-o criză pe care nimeni nu şi-o doreşte'', a explicat Eugen Tomac.

El a mai spus că mai potrivit ar fi să se analizeze dacă e posibil înainte de 1 decembrie.

''Îmi aduc aminte că alegerile prezidenţiale din 2014 s-au organizat cu vreo 2 luni înainte de a-şi încheia mandatul preşedintele Băsescu. Deci nu ar fi o problemă să se organizeze mai devreme'', a adăugat liderul PMP.

Aceeași poziție a avut-o și ALDE, dar și liderul PSD, Liviu Dragnea, care a afirmat vineri că cea mai potrivită dată pentru alegerile parlamentare ar fi 27 noiembrie.

Guvernul a propus ca alegerile parlamentare să se desfăşoare pe 4 sau 11 decembrie.12
Pagina a fost generata in 0.1723 secunde