Prea multe cazuri de afecțiuni respiratorii! Ce a decis Spitalul Județean Constanța!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Prevenția, extrem de importantă

Prea multe cazuri de afecțiuni respiratorii! Ce a decis Spitalul Județean Constanța!

Sănătate 15 Ianuarie 2019 / 15:03 6792 accesări

Numărul crescut de viroze și infecții respiratorii înregistrat în ultima perioadă, dar și la recomandarea Direcției de Sănătate Publică Constanța, a determinat conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) “Sf. Apostol Andrei” Constanța să ia mai multe hotărâri în privința accesului vizitatorilor în incinta unității spitalicești.

Astfel, începând din 16 ianuarie, se aplică următoarele măsuri: interzicerea accesului vizitatorilor în secțiile de Terapie Intensivă Adulți și Copii, Obstetrică I și II, Neonatologie; limitarea accesului vizitatorilor în toate celelalte secții ale SCJU (este permis accesul unei singure persoane/pacient, durata vizitei este de maxim 30 minute); vizitatorii sunt obligați să se echipeze corespunzător cu halat, mască și totoși de unică folosință. Echipamentul este pus la dispoziție gratuit, de către conducerea SCJU, și se regăsește la intrarea în secții; persoanele cu viroze/ infecții respiratorii nu au voie să intre în saloanele pacienților; accesul copiilor la vizite nu este recomandat; respectarea măsurilor de igienă, spălarea și dezinfectarea mâinilor cu soluții hidroalcoolice sunt obligatorii atât pentru pacienți și vizitatori cât și pentru personalul medical.

Virusurile gripale se transmit de la om la om prin tuse și strănut. Există însă și riscul transmiterii prin atingerea suprafețelor sau obiectelor contaminate cu virusuri gripale. Se recomandă respectarea măsurilor de igienă personală (spălarea pe mâini cu apă și săpun, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viață sănătos - alimentație bazată pe fructe și legume, odihnă și mișcare), evitarea automedicației și prezentarea la medic încă de la primele semne de boală, pentru diagnostic și tratament.

Nu este pentru prima dată când se recurge la această măsură de prevenție. La ora actuală, mai multe spitale din țară au luat deja măsuri similare.

STATISTICI! Reamintim că, la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS si pneumonii) a fost de 52.991, cu 9.1% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (48.546), potrivit Institutului Național de Sănătate Publică.12