„Primarii au semnat pentru acest buget şi atunci nu au semnalat absolut nimic”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Dăncilă sparge balonul crizei administrațiilor locale: „Primarii au semnat pentru acest buget şi atunci nu au semnalat absolut nimic”
Politică 11 Iunie 2019 / 18:38 257 accesări 0 comentarii

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, marţi, că reaminteşte unora dintre primarii care critică bugetul alocat că au semnat pentru acest buget şi atunci „nu au semnalat absolut nimic”, subliniind că Guvernul a reluat dialogul cu administraţia publică locală şi se poate rezolva această situaţie. Premierul a adăugat că nu crede că ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, i-ar fi minţit pe edili şi că este nevoie de o abordare „deschisă, constructivă” şi de dialog. „Aceste lucruri, şi poate unele dintre ele sunt greşite şi încercăm să le remediem, noi nu spunem că totul este perfect, cine munceşte greşeşte, pot fi anumite lucruri care nu sunt sunt corecte, încercam să le remediem, dar eu reamintesc unora dintre primari că au semnat pentru acest buget şi atunci nu au semnalat absolut nimic. Deci, eu cred că trebuie să avem o altă abordare, să avem o abordare deschisă, o abordare constructivă, să avem dialog. Guvernul a reluat dialogul cu administraţia publică locală şi cred că putem rezolva această situaţie”, a mai spus Dăncilă.

„PRIMARII CARE SE PLÂNG CĂ N-AU PRIMIT FONDURI TREBUIE SĂ DEMONSTREZE ACEST LUCRU”

Ea a spus că reprezentanţii din administraţie care invocă faptul că nu li s-au asigurat resursele financiare trebuie să demonstreze acest lucru. „Eu cred că trebuie să şi demonstreze acest lucru cine a făcut această afirmaţie şi dacă într-adevăr când luăm acest buget ajungem la ideea că este vina Guvernului sau poate că vrea să se inducă această situaţie. De aceea am cerut ministrului Finanţelor Publice să analizeze punctual fiecare situaţie în parte”, a mai subliniat Dăncilă. Ea a spus că preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Robert Negoiţă, este puţin cam pesimist. „Domnul Negoiţă este puţin cam pesimist, vede totul în negru. Dumnealui vede falimentul, noi suntem puţin mai realişti şi tocmai de aceea considerăm că acolo unde sunt probleme rezultatul dialogului este important şi nu numai ca să vezi lucrurile într-un sens negativ. Eu cred că ar trebui să discutăm şi cu doamna Firea şi cu domnul Negoiţă după discuţiile pe care le am avut astăzi la Guvern”, a adăugat premierul.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2169 secunde