Primul leu de mare născut România, la Delfinariul din Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Eveniment extraordinar Primul leu de mare născut România, la Delfinariul din Constanța
Social, Divertisment 11 Iunie 2019 / 18:33 2252 accesări 1 comentariu

Vești bune pentru iubitorii lui Sam, Inuk și Kali, simpaticii lei de mare californieni care, de mai bine de un an, ne încântă cu demonstrații inedite la Delfinariul din Constanța. Inuk, una dintre femele, a dat naștere primului pui de leu de mare californian venit pe lume în România.

„Am dori să vă informăm despre un eveniment extraordinar care s-a întâmplat ieri. Luni, 10 iunie, la ora 10.06 dimineața, femela noastră leu de mare californian, INUK, a dat naștere unui pui. Acest eveniment este foarte important din două motive principale: este primul pui al femelei noastre INUK și este prima naștere a unui leu mare în România! În prezent, suntem foarte mulțumiți de rezultatul acestei frumoase povesti. Puiul este sanatos si deja se hranește cu lapte de la mama sa. Mama INUK se comportă foarte bine, este foarte protectoare cu nou-născutul ei. Încă nu putem determina sexul puiului. Mama și micutul sunt monitorizați de personalul nostru. În plus, suntem în contact permanent cu expertul nostru veterinar consultant de la IZVG (Grupul Veterinarilor Internaționali din Zoo) din Marea Britanie. Unul dintre ei este gata să vină imediat în caz de nevoie. Chiar dacă în acest moment toate datele sunt foarte pozitive rămânem vigilenti și atenți deoarece nivelul de mortalitate al nou-născutului este mai mare în primele trei săptămâni de viață, mai ales dacă mama naște pentru prima dată”, spun reprezentanții Fauna Consulting, cei care se ocupă de îngrijirea celor trei viețuitoare.

Totodată, reprezentanții companiei spun că, din acest motiv, au decis să întrerupă temporar programele educaționale. „Ne pare rău pentru acest inconvenient, dar credem că programele noastre educaționale, vor putea fi reluate până la sfârșitul acestei săptămâni. Vom continua sa postăm toate informațiile necesare”, mai spun reprezentanții Fauna Consulting.

Amintim că leii de mare Sam, Inuk și Kali au ajuns la Delfinariul Constanța în aprilie 2018, iar de atunci oferă demonstrații educative despre natură și efectele poluării tuturor celor care vor să afle informații din aceste domenii.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1217 secunde