Proiect de peste 4,5 milioane de lei demarat de Universitatea Maritimă din Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Proiect de peste 4,5 milioane de lei demarat de Universitatea Maritimă din Constanța

Educație 13 Aprilie 2021 / 14:34 620 accesări

Universitatea Maritimă din Constanța se implică activ în conturarea traseului academic al studenților, cât și în alegerea și consolidarea viitoarei cariere profesionale a tinerilor absolvenți, transmite Universitatea Maritimă din Constanța printr-un comunicat de presă.

Studenții constituie cel mai important grup de beneficiari ai activității academice, motiv pentru care universitatea și-a fixat ca prioritate absolută satisfacerea cerințelor și așteptărilor acestora legate de accesul pe o piață a muncii globalizată și foarte bine reglementată.

Pe lângă disciplinele din planul de învățământ menite să le asigure studenților cunoștințele și competențele esențiale pentru a se afirma pe piața muncii, UMC și-a impus creșterea calității serviciilor educaționale complementare,prin demarareaîn perioadanoiembrie 2020–octombrie 2022 a proiectului "Un viitor mai sigur pentrustudenți" ID 130366, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020,cuo valoare totală de 4.545.349,40 lei.

Proiectul va asigura practica unui număr de pentru 325 studenți, la agenți economici cu domenii de activitate relevante pregătirii acestora, cu cares-au încheiat protocoale de colaborare.

Astfel, studenții vor dobândi competențe practice în concordanță cu cerințele angajatorilor, facilitând inserția tinerilor absolvenți pe piața muncii.

Prin demersul făcut, Universitatea Maritimă din Constanța și-a reconfirmat statutul de universitate puternic racordată la realitatea economică a lumii.12
Pagina a fost generata in 0.1918 secunde