Provocările Coreei de Nord, intolerabile pentru Japonia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Provocările Coreei de Nord, intolerabile pentru Japonia

Externe 10 August 2017 / 11:15 475 accesări

Guvernul japonez a avertizat joi că nu ar putea "tolera niciodată provocările" Coreei de Nord, după ce regimul de la Phenian a amenințat să lanseze rachete spre insula Guam din Pacific, relatează AFP. "Cerem cu fermitate Coreei de Nord să ia în serios avertismentele repetate ale comunității internaționale, să se conformeze rezoluțiilor ONU și să se abțină de la alte provocări", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului Yoshihide Suga.

Japonia, un aliat apropiat al SUA, a sprijinit, de asemenea, tonul belicos adoptat în ultimele zile de către președintele american Donald Trump, care a promis "foc și furie" Coreei de Nord, în timp ce mai multe țări și-au exprimat îngrijorarea. "Este foarte important de a menține puterea de descurajare nucleară a SUA în fața unei situații de securitate extrem de îngrijorătoare în regiune", a estimat Suga. "Președintele Trump a declarat că toate opțiunile sunt pe masă", inclusiv cea militară, "și guvernul salută această politică", a adăugat el. "Acțiunile Coreei de Nord reprezintă o provocare evidentă", a insistat același purtător de cuvânt, și "nu vom putea tolera niciodată aceasta".

Întrebat despre posibila desfășurare a sistemelor de apărare antirachetă, reprezentantul executivului nipon a răspuns:" Forțele de autoapărare (numele armatei japoneze) vor lua măsurile necesare, dar nu voi oferi detalii".12
Pagina a fost generata in 0.1657 secunde