Radu și Alexandru Mazăre, achitați în dosarul Campusului Henri Coandă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Radu și Alexandru Mazăre, achitați în dosarul Campusului Henri Coandă

Justiție 28 Iunie 2018 / 19:41 2680 accesări

Instanţa supremă a decis, joi, să-i achite pe Radu Mazăre şi pe fratele acestuia, în dosarul în care sunt judecaţi alături de omul de afaceri israelian Avraham Morgenstern, pentru fapte de corupţie privind unele licitaţii. Decizia nu e definitivă.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis, joi, să-l achite pe Radu Mazăre pentru luare de mită şi să-i dea fostului primar de la Constanţa o amendă de 5.000 de lei.

Şi fratele acestuia, Alexandru Mazăre, a fost achitat pentru complicitate la luare de mită, şi în cazul acestuia fiind dispusă o amendă penală de 5.000 de lei.

Instanţa supremă a dispus achitarea şi în cazul omului de afaceri Avraham Morgenstern pentru dare de mită.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă.

Acesta este un dosar pentru care Radu Mazăre a fost ridicat cu o sumedenie de mascați de pe terasa unui restaurant din București unde televiziunile erau chemate dinainte, pentru ca apoi să fie plimbat în cătușe și dus în arest preventiv. Judecătoarei care a decis ulterior eliberarea lui Radu Mazăre din arest i-a fost făcută plângere la CSM, în mod abuziv, de către șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. CSM nu a găsit însă nicio abatere în deciziile judecătoarei, plângerea Codruței Kovesi nesoldându-se cu nicio sancțiune.

La ultimul termen de judecată, procurorul a cerut condamnarea la şapte ani de închisoare cu executare pentru Radu Mazăre, şi tot atât pentru fratele acestuia, Alexandru, iar pentru Avraham Morgenstern, DNA a propus cinci ani, în condițiile în care toți trei inculpații s-au dovedit a fi nevinovați.

Radu Mazăre este acuzat de procurorii anticorupţie că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă" - pentru ca să-l ajute pe acesta să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului. Şi fratele fostului primar al Constanţei, Alexandru Mazăre, este cercetat în acest dosar pentru luare de mită, după ce ar fi primit, şi el, bani în contextul favorizării firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă".

Fostul primar al Constanţei se află, potrivit ultimelor date, în Madagascar, apărătorii lui Radu Mazăre depunând pe 10 mai, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, certificatul de solicitare de azil în Madagascar emis pe numele fostului edil, documentul fiind valabil un an de zile.12
Pagina a fost generata in 0.2281 secunde