Raport incendiar: AI denunță concedierile „arbitrare“ din Turcia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Raport incendiar: AI denunță concedierile „arbitrare“ din Turcia

Externe 22 Mai 2017 / 16:33 282 accesări

Amnesty International (AI) a acuzat Turcia, în cadrul unui raport făcut public luni, că întreprinde concedieri ”arbitrare, incorecte și motivate politic”, de la tentativa de lovitură de stat din iulie 2016 peste 100.000 de persoane fiind destituite din funcție, informează „Le Figaro“. În cadrul raportului organizației non-guvernamentale, intitulat ”Nu se întrevede niciun final la orizont”, este criticată lipsa justificației individuale și a radierii sistematice a pașapoartelor. Amnesty International denunță faptul că persoanelor concediate nu le este dată niciun fel de explicație individuală, concedierile colective fiind ”întreprinse arbitrar pe baza unor motive vagi și generalizate” cum că persoanele demise ”ar avea legături cu organizații teroriste”. Organizația denunță de asemenea măsurile ce vizează activiștii politici, jurnaliștii și sindicaliștii.

Autoritățile de la Ankara neagă acuzațiile, afirmând că aceste măsuri excepționale sunt necesare pentru a ”curăța” instituțiile de elemente de revoltă.

Ankara îl acuză pe clericul Fethullah Gülen de conducerea unei ”organizații teroriste” ai căror membri s-au infiltrat în instituțiile turce pentru a construi ”un stat paralel”.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2112 secunde