Recuzarea, respinsă! Copiii de la „Grădinița Groazei“ pot fi târâți în instanță

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Nu scapă de controversatul judecător Arhip!

Recuzarea, respinsă! Copiii de la „Grădinița Groazei“ pot fi târâți în instanță

Eveniment 27 Septembrie 2016 / 15:42 1930 accesări
Bogdan Alexandru Arhip

Bogdan Alexandru Arhip

Două cereri de recuzare și una de strămutare au fost făcute degeaba, iar controversatul judecător constănțean Bogdan Alexandru Arhip va putea să cheme în continuare la instanță, cu mandat, copiii maltratați de educatoarele bătăușe de la grădinița „Micul Regat". Săptămâna trecută, avocații micuților au solicitat pentru a doua oară recuzarea magistratului Arhip. Marți, judecătorii de la Curtea de Apel au respins cererea. „Ciudat este faptul că mai întâi, în motivarea instanței care a respins cererea de strămutare, se spunea că există temei pentru formularea unei noi cereri de recuzare. Așa că am decis să urmăm recomandarea și să cerem recuzarea. Vrem ca acest dosar să nu mai fie judecat de Bogdan Alexandru Arhip pentru că s-au făcut multe demersuri împotriva lui. Mă refer la cercetarea sa disciplinară, iar acest lucru l-a afectat și acum se simte asta în sala de judecată. Are o atitudine tot mai dușmănoasă față de noi", a declarat Ștefan Dumitru, avocatul unuia dintre copiii bătuți de educatoare.

Vineri, la Judecătoria Constanța a avut loc un nou termen în cauza „Micul Regat". Magistratul constănțean Bogdan Alexandru Arhip a emis mandate de aducere pe numele a cinci copii care au fost maltratați de educatoarele de la „Grădinița Groazei". A vrut să-i audieze cu orice preț, chiar dacă imaginile înregistrate de camerele de supraveghere arată foarte clar faptul că cei mici au fost într-adevăr bătuți. Jandarmii s-au deplasat dimineață la locuințele unde stau copiii, dar fără folos. Unul dintre minori nu a putut fi adus la instanță pentru că era bolnav, alt copil era plecat din localitate, iar în celelalte trei cazuri micuții au fost reprezentați de avocați la instanță. Părinții au fost amendați cu 500 de lei pentru că au refuzat să-și lase copiii la judecată. În schimb, apărarea a strâns rândurile. Directorul grădiniței „Micul Regat” s-a prezentat la instanță alături de educatoare. În cele din urmă, judecătorul Arhip a stabilit un nou termen pentru data de 14 octombrie. Dacă părinții nu vor aduce copii la instanță atunci, vor primi o amendă în valoare de 1.000 de lei.

Scandalul monstru de la „Micul Regat“ a izbucnit după ce unul dintre părinţii copiilor maltrataţi a intrat, întâmplător, în posesia imaginilor cu abuzurile petrecute în Centru. Unii micuţi au ajuns acasă plini de vânătăi. Mai mult, copiii primeau vin înainte de culcare, iar când se trezeau, li se dădea cafea. De asemenea, la ora de somn, erau loviţi ca să adoarmă.

Citește și:

„Micul Regat“, marele scandal! Copii chemați cu mandat la instanță12
Pagina a fost generata in 0.2925 secunde