Regizorul Dan Piţa, premiat de Academia Română

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Vineri

Regizorul Dan Piţa, premiat de Academia Română

Cultură 16 Decembrie 2015 / 18:01 1176 accesări

Regizorul Dan Piţa va primi Premiul „Aristizza Romanescu”, în domeniul artelor spectacolului, pentru întreaga creaţie. El se numără printre câştigătorii premiilor Academiei Române pentru anul 2015, care vor fi decernate vineri, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc în Aula Academiei Române din Bucureşti.

Poetul Eugen Suciu va fi distins cu Premiul „Mihail Sadoveanu” pentru volumul „Ţeasta”, la fel şi Cassian Maria Spiridon, care va fi premiat pentru „Poeme în balans”. Premiul „George Enescu” în domeniul creaţiei muzicale va fi acordat lucrării „Cristiane”, pentru ansamblu de 10 instrumente, de Dan Buciu. Premiul „Ion Andreescu” în domeniul artei plastice va fi primit de expoziţia „Le pont” de la Muzeul de Artă Contemporană din Marsilia, a pictorului Ion Grigorescu.

Tenorul Ion Piso va primi „Meritul Academic”, pentru prestigioasa activitate artistică. Diplome similare vor fi acordate regizorului Dinu Cernescu şi pictorului Vladimir Zamfirescu, la împlinirea a 80 de ani.

Premiile Academiei Române se acordă oamenilor de ştiinţă şi litere, artiştilor români, din ţară sau din străinătate, pentru meritul de a fi contribuit, prin activitatea şi opera lor, la dezvoltarea culturii şi ştiinţei româneşti.

Citește și:

Tamara Buciuceanu-Botez şi Ion Caramitru, premiaţi de Academia Română

Taguri articol


12