„Rezonanțe armenești în jazz“ cu Harry Tavitian

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Rezonanțe armenești în jazz“ cu Harry Tavitian

Cultură 13 Octombrie 2015 / 16:26 1149 accesări

Pianistul constănțean Harry Tavitian va cânta sâmbătă, la Suceava, în cadrul concertului „Rezonanțe armenești în jazz”. Evenimentul va avea loc de la ora 18.00, în sala Auditorium „Joseph Schmidt” a Universității „Ştefan cel Mare”.

„Revin cu mare bucurie la Suceava, după concertul intitulat „Jazz la înălțime”, care a avut loc în ianuarie. Concertul a fost organizat de filiala locală a Organizației Neguvernamentale AASOC Baia Mare, în beneficiul persoanelor cu dizabilități. Sala a fost arhiplină (am pus scaune și pe scenă!), iar atmosfera, foarte caldă”, a spus Harry Tavitian.

PENTRU A TREIA OARĂ LA SUCEAVA „Până la începutul anului acesta, în cariera mea de 45 de ani de jazz avusesem un singur concert în Suceava, în 1987, împreună cu regretata vocalistă Anca Parghel, cu Liviu Mărculescu la trombon și Corneliu Stroe la percuție. A fost un concert memorabil, cu o sală arhiplină, de care îmi amintesc cu mare plăcere. În acea vreme, la Suceava era unul dintre cluburile de jazz puternice din România, membrii săi fiind nelipsiți de la festivalurile de jazz. Am rămas până în ziua de azi bun prieten cu Sorin Dorneanu, mare pasionat și colecționar de jazz. De Suceava mă leagă și faptul că este unul dintre orașele unde armenii au o istorie de sute de ani, dovadă fiind Mănăstirea Hagigadar, construită pe la anul 1500, și alte monumente istorice”, a precizat artistul.

Intrarea la eveniment este liberă.

Citește și:

Harry Tavitian, la Festivalul Artei Armenești

Jazz în Vamă, cu Harry și Aida Tavitian

Harry Tavitian, în recital la Săptămâna Filmului Interetnic

„Jazz la înălțime” cu Harry Tavitian12
Pagina a fost generata in 0.1792 secunde