Românca Adela Dinu a primit post-mortem o înaltă distincţie europeană!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Women of Europe Awards Românca Adela Dinu a primit post-mortem o înaltă distincţie europeană!
Lifestyle 05 Decembrie 2016 / 18:12 1893 accesări

Adela Dinu

Adela Dinu

Primul cetăţean european care a primit premiul Woman in Action este o româncă! Se numea Adela Dinu, din Timişoara de loc, din România ca suflet şi din Europa ca spirit. Această minunată femeie care a fost Adela Dinu s-a stins din viaţă în acest an, răpusă de o boală cumplită.

La 1 decembrie 2016, European Movement International (EMI), împreună cu European Women’s Lobby (EWL), a organizat, la Bruxelles, ceremonia de premiere Women of Europe Awards, aflată la prima ediţie, reprezentând o nouă iniţiativă de recunoaştere şi evidenţiere a contribuţiei femeilor în promovarea la nivel naţional şi european a drepturilor femeii şi creşterea calităţii vieţii a persoanelor aflate în dificultate.

Juriul, format din nume importante la nivel european în domeniile social, cultural, mass-media, precum şi din cadrul sectoarelor politice, a declarat-o câştigătoare la categoria Woman in Action pe Adela Dinu, fondatoarea Şcolii Naţionale a Femeilor Manager.

Adela Dinu este prima femeie din Europa care primeşte această importantă recunoaştere pentru toate acţiunile desfășurate la nivel naţional şi european în promovarea drepturilor femeii, în creşterea calităţii vieţii acestora prin educaţie, aducând o contribuţie semnificativă în emanciparea a mii de femei din România şi Europa. A dezvoltat o nouă abordare de management, bazată pe egalitatea de gen, care a fost transmisă la peste 3.000 de femei manageri și antreprenori din Europa. A iniţiat şi a coordonat primul proiect de lege din România în domeniul violenţei domestice, care a și devenit prima lege (legea 217/2003) din țara noastră prin care se recunoaște că violența în familie este un act împotriva drepturilor femeilor.

Premiul a fost primit în numele Adelei de către Vasile Moldovan, directorul executiv al Asociației pentru Promovarea Femeii din România. ”Am lucrat mai bine de 16 ani alături de Adela și cu toate acestea îmi este greu să știu ce ar fi spus ea acum. A fost o persoană atât de inovativă și surprinzătoare. A avut o inteligență extraordinară și un spirit neobosit în promovarea drepturilor femeii. Ar fi fost extrem de fericită să fie aici și v-ar fi felicitat pentru extraordinara idee de a organiza un asemenea eveniment. Ar fi fost onorată să primească acest premiu și ar fi evidențiat valoarea și importanța femeilor de pretutindeni, indiferent de rolul acestora în societate. A considerat întotdeauna că într-o lume profund masculină este atât de necesar să promovăm modele feminine de reușită, bazate pe cooperare, solidaritate și respect. A fost cu adevărat o persoană europeană”, a declarat Vasile Moldovan.

„A fost o persoană incredibilă. Îmi este greu să vorbesc despre ea pentru că sunt foarte multe lucruri de spus. Şi-a dăruit întreaga energie şi tot sufletul pentru proiectele prin care viaţa femeilor de pretutindeni să fie mai bună şi prin care acestea să conştientizeze la modul real că adevăratele valori se află în ele, în puterea lor de a acţiona. A avut darul extraordinar de a aduna în jurul ei oameni şi de a forma echipe, de a ajusta inechităţile şi diferenţele şi de a transforma echipele în adevărate familii. A fost pur şi simplu un om extraordinar, fără de care lumea este mai săracă”, a declarat, pentru „Telegraf“, unul dintre membrii echipei de proiect, o constănțeancă prin adopție. Prietenii de la malul mării nu o vor uita niciodată.

Compania în care Adela a câştigat acest premiu este extrem de selectă. La categoria Woman of Power, câștigătoare a fost desemnată Margrethe Vestager, comisar european pentru Competiție. Aceasta a dedicat premiul primit fiecărei femei care ia măsuri pentru o Europă mai bună, democratică și egală.12
Pagina a fost generata in 0.1342 secunde