România va contribui la efortul pentru gestionarea crizei migrației din Grecia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
România va contribui la efortul pentru gestionarea crizei migrației din Grecia
20 Martie 2016 / 12:38 307 accesări 0 comentarii
Petre Tobă, ministrul Afacerilor Interne

Petre Tobă, ministrul Afacerilor Interne

România va contribui pentru gestionarea crizei migraţiei din Grecia cu 70 de polițiști, şase autospeciale, două nave de patrulare maritimă și 50 de corturi şi containere, informează printr-un comunicat de presă, duminică, Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit unui comunicat " MAI va contribui la efortul european pentru gestionarea crizei migrației din Grecia cu 70 de polițiști, 6 autospeciale, două nave de patrulare maritimă și alte mijloace logistice".

În urma Reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, care a avut loc în perioada 17-18 martie şi la care România a fost reprezentată de Președintele României, cei prezenţi "au adoptat o serie de acțiuni și măsuri suplimentare în sprijinul Greciei, în contextul implementării acordului cu Turcia în gestionarea crizei migrației".

"Totodată, sâmbătă 19 martie a.c., șefii structurilor specializate ale MAI au participat la o videoconferință cu reprezentanți ai Comisiei Europene, ai statelor membre UE, ai organizațiilor internaționale FRONTEX, BESA și EUROPOL, unde au fost prezentate inclusiv modalitățile prin care România poate acorda acest sprijin" se mai spune în comunicat.

Astfel că România "va contribui la efortul european de gestionare a fluxului de migranți din Grecia cu 60 de polițiști de frontieră, 10 experți în domeniul procedurilor de azil, 6 mijloace auto, două nave de patrulare maritimă și mijloace logistice reprezentând 50 de corturi și containere", care vor fi operaţionale de săptămâna viitoare, informează MAI.

Pentru coordonarea acestei misiuni internaționale s-a înființat în Atena, la Ministerul Apărării Elen o celulă operațională de coordonare.

"România, prin Ministerul Afacerilor Interne, este deja prezentă în misiunile FRONTEX cu 72 de polițiști de frontieră, 10 autospeciale, o navă de tip OPV - Ștefan cel Mare și un elicopter al Inspectoratului General pentru Aviație, fiind al doilea contributor la FRONTEX după Germania" mai transmite MAI.

Taguri articol


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1593 secunde