S-a încheiat a 51-a ediție a Turului Ciclist al României

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
S-a încheiat a 51-a ediție a Turului Ciclist al României
Sport 26 Septembrie 2018 / 14:14 200 accesări 0 comentarii
Serghei Țvetcov a câștigat „Mica Buclă”

Serghei Țvetcov a câștigat „Mica Buclă”

Turul Ciclist al României, care a avut ediţia inaugurală în 1934, a revenit după o pauză de cinci ani, iar câștigătorul ediției cu numărul 51 din „Mica Buclă” este basarabeanul naturalizat Serghei Țvetcov, pariul României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. „Sper ca victoria mea din Turul României să motiveze generațiile viitoare să facă ciclism!”, a spus învingătorul din Turul României 2018, Serghei Țvetcov. Ultima ediţie câştigată de un un ciclist român a fost în 2011, când s-a impus Andrei Nechita. Cursa a fost inclusă în calendarul UCI, a avut cinci etape şi o distanţa totală de 718 km, la startul său aliniindu-se 19 echipe: 4 echipe naţionale, 11 echipe continentale şi 4 de club.

„Strategia gândită înainte de concurs a dat roade. La ultima etapă m-au ajutat și toți românii din pluton și le mulțumesc. Am mai câștigat competiții importante, dar sentimental Turul României va reprezinta mereu ceva special în cariera mea. Au fost o mulțime de fani pe traseu, am primit multe cereri de prietenie pe facebook și instagram”, a declarat entuziasmat Serghei Țvetcov după finish-ul de la București.

„Prin acest eveniment am transmis o informație pozitivă în toată țara, am organizat curse de copii în orașele de finish, pentru ca să lăsam ceva în urma noastră”, a spus Eduard Novak, președintele Federației Române de Ciclism, manager al echipei Team Novak, clasată pe locul secund la finalul Turului României.

Prezent la festivitatea de premiere, Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a salutat organizarea evenimentului și a dat asigurări că forul olimpic va susține ciclismul în demersul de a obține un rezultat important la Tokyo, în 2020.

Clasamente finale Turul României: 1. Serghei Țvetcov (naționala României), 2. Onur Balkan (naționala Turciei) +12 secunde, 3. Mateusz Grabis (Polonia/Voster TS Team) +20 secunde, ..., 6. Emil Dima (MS-Tina Focus) +27 secunde.

Tricoul Galben - MTS - pentru locul 1 în clasamentul general: Serghei Țvetcov (echipa națională a României).

Tricoul Alb - COSR pentru cel mai bun sportiv sub 23 ani: Onur Balkan (naționala Turciei).

Tricoul Albastru - by Fundația eMAG pentru cel mai bun român: Serghei Țvetcov (echipa națională a României).

Tricoul Verde -sharetoo pentru cel mai bun cățărător: Cristian Răileanu (naționala Moldovei).

Tricoul Roșu - FR Ciclism pentru cel mai bun sprinter: italianul Nicola Venchiarutti (CT Friuli).

Clasamentul pe echipe: 1. CT Friuli (Italia), 2. Team NOVAK (România), 3. Monkey Town (Olanda).Pagina a fost generata in 0.1398 secunde