S-a închis podul de la Agigea! Liber la... ambuteiaje!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Se stă în trafic chiar și 30 de minute S-a închis podul de la Agigea! Liber la... ambuteiaje!
Administrație 08 Mai 2017 / 17:25 2559 accesări

De la Agigea la Constanța se poate ajunge trecând pe noul pod care traversează Canalul Dunăre - Marea Neagră

De la Agigea la Constanța se poate ajunge trecând pe noul pod care traversează Canalul Dunăre - Marea Neagră

Inevitabilul s-a produs! Podul de la Agigea a fost închis, lucru ce a adus cu sine ambuteiaje de zile mari. Atât de mari încât șoferii au fost nevoiți să aștepte chiar și 30 de minute în zonă. Din păcate, situația va dura aproape trei săptămâni, dacă ne luăm după spusele autorităților, care ne-au asigurat că această măsură era necesară pentru pregătirea podului. Nu de alta, dar vine vara și se îngroașă gluma în trafic!

Dacă înjurăturile ar avea putere fizică, podul de la Agigea s-ar fi prăbușit luni, când sute de șoferi au fost prinși într-un ambuteiaj demn de cele mai călduroase zile de vară. Asta pentru că autoritățile chiar s-au ținut de cuvânt și au închis podul pentru reparații, circulația fiind deviată pe noul pod, redat circulației în 2015. Așa se face că, încă de la orele dimineții, s-au format cozi uriașe de mașini, mai ales pe sensul de mers dintre Constanța spre Mangalia. Șoferii au fost nevoiți să aștepte chiar și jumătate de oră în trafic. Acest lucru nu a fost deloc neobișnuit într-o asemenea situație (dat fiind faptul că mulți dintre ei au mai trecut printr-o experiență asemănătoare toamna trecută, când s-a închis podul prima dată), dar nici plăcut nu a fost. Din păcate, situația va dura aproape trei săptămâni, dacă ne luăm după spusele autorităților.

PÂNĂ CÂND SUPORTĂM CALVARUL

Potrivit CNAIR SA, podul va sta închis până în 25 mai, pentru a-l pregăti să facă față circulației din sezonul estival. „Închiderea totală a traficului pe pod este necesară în această perioadă pentru tensionarea finală a cablurilor, demontarea ancorajului provizoriu de pe pilonul central și montarea elementelor rosturilor de dilatație ale podului”, se arată într-un comunicat al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Operațiunea de demontare a ancorajului va fi efectuată cu ajutorul a două macarale cu o capacitate de 400 tone fiecare, utilaje care nu pot acționa în condiții de vânt puternic.

CE RUTE OCOLITOARE AVEM LA DISPOZIȚIE

Reamintim că șoferii pot circula (cel puțin în teorie) pe următoarea rută: nodul rutier A4 (intersecţie cu DN 39, Agigea) - A4 (intrare Port Constanţa Sud) - podul nou peste Canalul Dunăre - Marea Neagră - bretea acces la DN 39A - DN 39A - DN 39 (Eforie Nord - Agigea). Polițiștii rutieri au anunțat, la rândul lor, că există echipaje în zonă care îi pot îndruma pe conducătorii auto spre ruta ocolitoare propusă.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2685 secunde