Se încălzeşte! Vremea va fi deosebit de plăcută

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Săptămâna viitoare

Se încălzeşte! Vremea va fi deosebit de plăcută

Vremea 17 Martie 2019 / 19:15 2450 accesări

Începutul săptămânii vine cu temperaturi extrem de ridicate. În ţară, noaptea, cerul va fi temporar noros şi doar pe arii restrânse vor mai fi precipitaţii slabe, mixte la munte şi predominant ploi în rest. Vântul va slăbi treptat în intensitate, dar mai ales în prima parte a intervalului vor mai fi rafale între 35 şi 55 km/h, iar la munte, în special la altitudini mari în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, se vor mai depăşi 90...100 km/h şi zăpada va fi spulberată. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 şi 7 grade. Izolat, vor fi condiţii de ceaţă.

LUNI: Vreme deosebit de caldă în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice, estice şi centrale. Cerul, mai mult senin în prima parte a zilei, se va înnora treptat spre seară şi noaptea, mai ales în vestul, centrul şi nordul ţării. Va ploua, în general slab cantitativ, local în nord-vest şi izolat în rest. La munte, pe arii restrânse, vor predomina ploile şi, trecător, vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe crestele montane înalte şi, temporar, în est şi nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 13 şi 23 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est şi în sudul extrem, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, vor fi condiţii de ceaţă.

MARŢI: În ţară, valorile termice vor fi în scădere în majoritatea regiunilor, dar mai ales în nord şi nord-vest, însă vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obişnuit pentru această dată, chiar deosebit de caldă în sud şi sud-est. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 10 şi 20 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 8 grade. Dimineaţa, izolat, vor fi condiţii de ceaţă.

MIERCURI: Valorile termice vor continua să scadă în majoritatea regiunilor, dar în cele sudice vremea va fi în continuare uşor mai caldă decât în mod obişnuit pentru această dată. Cerul va fi variabil în nord-vestul teritoriului şi mai mult noros în rest. Va ploua temporar în sud-vestul, centrul şi nord-estul ţării şi pe arii restrânse în nord-vest şi sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 7 şi 15 grade, cu cele mai ridicate valori în sud şi sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 8 grade.

CUM VA FI VREMEA ÎN RESTUL SĂPTĂMÂNII, JOI, VINERI și SÂMBĂTĂ - Valorile termice vor fi în scãdere şi se vor apropia de cele climatologic specifice datei la începutul intervalului, când şi probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicatã, apoi vremea se va încãlzi.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1747 secunde