Se înființează Biroul Juridic Român pentru protecția animalelor și mediului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Se înființează Biroul Juridic Român pentru protecția animalelor și mediului
Social 07 Noiembrie 2019 / 14:08 1344 accesări 0 comentarii

Asociația Registrul Electronic al Animalelor Domestice și de Companie (READC), împreună cu diferite ONG-uri și activiști ai protecției animalelor, mediului și drepturilor civice, organizează în data de 09.11.2019, ora 10.00, la Hotel Trianon, București, conferința de înființare a Biroului Juridic Român pentru protecția animalelor și mediului.

Înființarea biroului are drept obiectiv acordarea de asistență juridică ONG-urilor de protecție a animalelor, activiștilor și proprietarilor de animale aflați în conflict cu autoritățile responsabile în acest domeniu.

Toți cei care sunt prejudiciați în drepturile constituționale prin abuzuri din partea autoritățiilor competente și nu dispun de experiență juridică și resurse necesare, pot apela la Biroul Juridic Român pentru protecția animalelor și mediului în mod gratuit.

Scopul Biroului este de a asigura tuturor cetățenilor acces la colecția de legi care se aplică asupra lor și a animalelor de companie deținute de aceștia și care trebuie respectate de autorități.

Se urmărește pe această cale informarea corectă a cetățenilor, garantată în constituție, îndrumarea asociațiilor și totodată conștientizarea autorităților responsabile, prin implicarea în acțiuni de sprijinire a sănătății și siguranței publice, a bunăstării animalelor, înlăturând astfel abuzurile din sistem.

Încă un obiectiv major al acestei inițiative este medierea colaborării dintre asociațiile de protecția animalelor și autoritățiile locale, pentru reducerea abandonului animal, aplicarea obligativităților sanitar-veterinare semnate de România la aderarea în UE și combaterea ecarisajului fictiv plătit de către contribuabili.

„Dorim monitorizarea programelor naționale obligatorii și subveționate de la bugetul țării și UE, privind combaterea bolilor transmisibile de la animal la om, care sunt aplicate doar parțial și contra cost pe teritoriul țării, cum ar fi Rabia“, spun reprezentanții Asociației READC într-un comunicat de presă.

Coabitarea cetățean-animal-mediu este o necesitate în societatea modernă!

Biroul Juridic va fi constituit din juriști, avocați și consilieri și va colabora, totodată, cu ONG-uri și voluntari activiști în teritorii.

„Consultanți în domeniul legislației UE a protecției animalelor și experti cu 40 de ani de experiență în monitorizarea animalelor, Tasso e.V,Germania, sunt invitații noștri speciali, cărora dorim să le mulțumim pentru implicarea și sprijinul acordat tuturor proiectelor din România“, mai arată sursa citată. Invităm toate persoanele fizice sau juridice care au calificare și expertiză pentru implicare voluntară și de durată în interesul nobil al solidarității civice, mai spun reprezentanții Asociației READC.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1694 secunde